Pornind de la zero sau nu, ca să înveți să desenezi, e important să fii curios, interesat, cu chef. Facem pariu că ai mai mult chef să desenezi un monstruleț decât un peisaj de primăvară?

Desenul centrat pe personaj e mult mai amuzant. Pentru că vrei să poți desena un animăluț, un supererou sau cine știe ce creatură inventată de tine și vrei să le-o arăți prietenilor. Ca să desenezi un personaj, pornești de la forme simple – linii, cercuri, triunghiuri și alte figuri geometrice, care sunt baza pentru detaliile pe care le adaugi mai târziu. Până să zici să iese din desen și face beee, oaia e un cerc și câteva linii. Sau e o cutie, dacă o desenează Micul Prinț.

Pentru puștanii între 10 și 14 ani care vor să învețe să deseneze personaje, Academia Motanov organizează un atelier de desen, coordonat de ilustratoarea Diana Necșulescu. Dacă ești mai mare și mai tare, te poți înscrie oricum și facem grupă separată. Atelierul are înscrieri până pe 26  februarie și se va desfășura între 7 și 29 martie, la București. Întâlnirile au loc sâmbăta și duminica de la 12:30 la 14:30, timp de 4 weekenduri. Costul atelierului este de 450 lei și se plătește în două tranșe. Pentru programul detaliat pe ședințe și alte detalii, intrați pe http://www.motanov.ro/portfolio/atelierdesen/.

Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar. Căruia coordonatoarea atelierului de desen i-a desenat iubita din afiș, dar asta e altă poveste.