Cum poți călători cu un buget redus în studenție?

0
97
buget redus

Studenția este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții. Însă, pe lângă  petrecerile în cămin, mutatul departe de părinți, sesiuni si proiectele făcute pe ultima sută de metri, intervine si un alt factor cu care studentul tipic se confruntă și anume: un buget redus.

Îți dorești să cunoști și să înveți cât mai multe lucruri care te vor ajuta în carieră. Îți dorești să faci un curs de web design, să călătorești prin țară pentru a surprinde cele mai frumoase imagini cu noul tău DSLR, să fii prezent la festivalurile care ne-au făcut faimoși peste hotare, dar tocmai ce a venit data în care trebuie să dai chiria, taxa la facultate și să plătești utilitățile.

Nu te descuraja! Există modalități de a călători ieftin.

Ai gratuitate pe tren. Folosește-te de asta!

În anul 2017 a fost adoptată legea conform căreia studenții cu vârsta până in 26 ani au gratuitate pe tren. Ulterior această lege fiind modificată în 2018, permițându-le studenților de toate vârstele de la învățământul cu frecvență să beneficieze de călătorii gratuite, potrivit site-ului https://adevarul.ro/news/eveniment/gratuitate-tren-studenti-indiferent-varsta-1_5ae181bedf52022f753fdd69/index.html 

buget redus

CFR-ul nu excelează la capitolul punctualitate și confort, iar timpul unei călătorii este destul de mare, însă banii economisiți pe transport pot reprezenta încă o noapte de cazare.

 

Alege cazarea la localnici în detrimentul hotelurilor    

O cameră decorată ca la Ikea, un balcon cu vedere spre atracțiile turistice și micul dejun servit la pat. O ambianță de vis care, însă, costă destul de mult.

În cele mai multe locații din țară, localnicii oferă cazare pentru vizitatori. Deși condițiile nu se ridică la standardele unui hotel, în urma unei negocieri poți obține o reducere din partea proprietarului, lucru nu mai bun pentru un student cu un buget redus. Dacă ai noroc să dai de o gazdă căreia îi place să stea la taifas, poți obține informații utile despre locurile mai puțin cunoscute de Google și localuri care servesc mâncare accesibilă.

 

O alta modalitate de „a te caza” este cea de a campa. Statul la cort reprezintă metoda cea mai râvnită de iubitorii de natură, întrucât aceștia se pot stabili în locuri unde nu există unități de cazare.

Un cort decent pentru două persoane costă în jur de 150-200 de lei, la care se adaugă și suma de 120 lei pentru sacii de dormit, însă este o investiție de durată, care îți permite să te cazezi în cele mai inedite locuri.

 

 

Pleacă cu temele făcute de acasă

Ai văzut  cel puțin trei obiective turistice, ai făcut zeci de poze pentru Facebook/ Instagram, ai mers câțiva kilometri buni pentru a vizita ce ți-ai propus și brusc simți impulsul să intri într-un local cu mâncare să te răsplătești. Însă obiceiul de a intra fără a te informa, te poate lăsa fără câteva sute de lei, pentru o masă care în altă parte ar costa câteva zeci de lei. De aceea site-uri ca Tripadvisor te pot ajuta să îți faci o părere din timp despre localurile care merită să le treci pragul și care nu îți afectează bugetul.

 

Suvenirurile

Atunci când vezi pe ușa frigiderului  magneții achiziționați din călătorii, iți vin în minte diverse amintiri. Suvenirurile sunt un mod bun de a retrăi experiența drumului și de a le oferi celor dragi mici atenți. O greșeală care ne afectează economiile este aceea de a cumpăra suvenirurile din zonele foarte apropiate de obiectivele turistice, care sunt general mai scumpe.

Același breloc, magnet de frigider, tricou, poate fi achiziționat la jumătate din preț din zonele de periferie ale locației vizitate.

Nu uita! Un buget redus, nu te poate împiedica să călătorești.

Sursa foto: Google Imagini