Cum ne afectează echinocțiul de primăvară

0
252

Anul acesta echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie, în jurul orei 13:00 și marchează începutul primăverii astronomice.

Din punct de vedere astronomic, pe această dată, longitudinea astronomică revine la valoarea de zero grade. Cu alte cuvinte, mișcarea Soarelui și a Pământului determină inegalitatea dintre zile și nopți, iar la momentul echinocțiului de primăvară Soarele, aflat în acest punct, determină ca durata zilei să fie egală cu cea a nopții. Începând cu această dată, durata zilei va fi în continuare creștere până la data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară.

Pentru a evita neplăcerile provocate de aceste schimbări este indicat să consumați un aport mai mare de fructe și legume, sucuri naturale, ceaiuri și suplimente naturale, minerale și calciu, dar și plimbări în aer liber, sport, practicarea hobby-urilor și a plăcerilor de zi cu zi sunt utile și nu în ultimul rând, odihna și evitare stresului pe cât posibil.

Pentru a vă revitaliza organismal trebuie să consumați alimente bogate în Fier, Vitamina C și Magneziu. Surse de Fier găsiți în ouă, piper negru, broccoli, germeni de grâu, cătină, ciuperci, migdale, ș.a.m.d.

Vitamina C o puteți lua din  gogoșar, țelină, ceapă, dovlecel, vinete sau fructe precum banane, citrice, afine, cireșe sau mere.

Cele mai bune surse de magneziu sunt spanacul, stridiile, migdalele, cacao și germenii de grâu.

Pentru a vă menține sănătatea fizică și mentală, urmați aceste sfaturi și veți trece cu bine de această perioadă delicată pentru mulți dintre noi.

Nu uitați că așa este cel mai indicat să aveți: minte sănătoasă în corp sănătos.

 

Alexandra Mihai