sâmbătă, aprilie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipCum își aleg tinerii viitorul? Mii de liceeni și studenți sunt...

Cum își aleg tinerii viitorul? Mii de liceeni și studenți sunt așteptați săptămâna viitoare la cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud şi de Est

A 25-a ediție a RIUF – Romanian International University Forum va avea loc pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, în București. Eveniment cu o tradiție de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare număr de universități din Marea Britanie și Olanda prezente vreodată la un eveniment educațional din România, în ciuda conversațiilor din ultimul timp despre Brexit.

Reprezentanții a peste 110 universități din 12 țări vor interacționa în cadrul evenimentului cu tinerii interesați de studiul în străinătate. Aceștia vor putea cunoaște opțiuni și oportunitati de studiu (licență, masterat, MBA, doctorat) din țări precum Marea Britanie, Olanda, Elveția, Danemarca, Franța, Austria, Canada, USA, România.

Programe de licență și de masterat accesibile pentru oricine își dorește să studieze în străinătate (sau în România)

La RIUF vor fi prezente universități de top din lume, printre care University College London (UCL), Imperial College London, University of Essex, Radboud University, University of Bristol, Rotterdam Business School, Eindhoven University of Technology. Totuși, studiul în străinătate este accesibil și pentru cei care au o medie de admitere peste 7.
Pe 19 și 20 octombrie, aceștia vor afla informații despre peste 7000 de programe de licență și masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT și tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicină.

Una dintre îngrijorările românilor care doresc să aleagă un program educațional în altă țară rămâne cea legată de costurile ridicate ale acestor universități. În cadrul RIUF, cei interesați vor putea afla informații despre diverse surse de finanțare pentru studii:

  • Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro în Marea Britanie și Olanda;
  • Programe de burse oferite de DAAD pentru românii care doresc să studieze în Germania (fie că sunt liceeni, studenți, absolvenți sau profesori universitari și cercetători)
  • Coventry University oferă burse special create pentru studenții români;
  • Diverse împrumuturi dedicate celor care vor să plece la studii, inclusiv primul fond de credite educaționale din România.

Pentru cei care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țară, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Politehnică București, ASE – Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte din București.

Consiliere și inspirație pentru viitor – educațional și profesional

RIUF YouForum este conferința dedicată elevilor și studenților prin care aceștia pot căpăta informații și inspirație care să-i ajute în deciziile lor despre facultate sau carieră. Participanții pot interacționa cu cei peste 35 de invitați ai conferinței, printre care se află și Dana Rogoz, George Bonea, Dana Războiu (Nație prin Educație), Laurențiu Ion (PepsiCo), Sore, Dan Byron (byron), Cristina Săvuică (Lugera&Makler).

La RIUF – The Romanian International University Fair afli tot ce ai nevoie legat de studiile în România sau în străinătate și descoperi cum să-ți creezi viitorul la care visezi. Înregistrează-te pe www.riuf.ro și vino în București, pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului. Tinerii români care sunt mai departe de capitală pot participa la edițiile regionale ale RIUF – Romanian International University Fair: Cluj-Napoca – 22 octombrie, Iași – 24 octombrie sau Constanța – 26 octombrie.

Cristian Iulia
Cristian Iulia
Binge watching life. Câteodată și pe 35mm
RELATED ARTICLES

Most Popular