Ieri a fost o zi – eveniment pentru toată comunitatea biciclistă din București. A avut loc un protest la care au luat parte peste 4 000 de bicicliști, care au mărșăluit pentru a-și cere drepturile:  piste pe carosabil.

Sursa: Dobrescu Alex

A fost un moment în care toți am fost uniți, iar sentimentul a fost unic. Pe lângă faptul că am demostrat încă o dată că suntem uniți, milităm pentru siguranță, dreptate, dar și o capitală mai curată, toți bicicliștii au mărșăluit civilizat, cu zâmbetul pe buze, fără a fi violenți sau a scanda mesaje urâte.

Sursa: Munteanu Bogdan

Însoțiți pe tot parcursul de patrule de poliție și deținînd pancarte și bannere pe care erau scrise mesaje dedicate primăriei: “”vrem piste pe carosabil”, “vrem bandă”, “suntem blocați în trafic, în prostie și ignoranță”, “eu nu poluez” sau “o pistă construită la timpul ei face cât 10 mandate”, bicicliștii prezenți la protest au dat dovadă de responsabilitate și cumpătare, deși poate, situația nu era de așa natură.

Sursa: Loading Studio

Au fost prezenți tineri, persoane trecute de a doua vârstă, dar și copii, împreună cu părinții lor, care erau nerăbdatori să pornească la drum și să demonstreze că și ei își doresc o capitală curată și piste pe unde pot merge la școală sau grădiniță .

Sursa: Loading Studio

Bicicliștii au protestat până în regie, în fața Primăriei Capitalei, unde au desenat piste și au ridicat bicicletele în aer, apoi s-au întors de unde au plecat, în Parcul Izvor. Traficul a fost oprit pe toată perioada protestului, iar străzile pe acest traseu au fost umplut de mii de bicicliști gălăgioși, dar pașnici.

Sursa: Loading Studio

„Era timpul să ne cerem banda!”, spune un biciclist foarte hotărât, în timp ce își vede de traseul său.

Să sperăm că acest manifest nu a lăsat reci autoritățile și se vor lua măsurile necesare pentru o capitală mai bună cu piste pe carosabil.

 

Alexandra Mihai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here