dezvcomn

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diversităţii Culturale pentru Dialog şi Dezvoltare, Agenţia Împreună alături de Universitatea Naţională de Artă Teatrală Cinematografică I.L.Caragiale (UNATC) lansează concursul de film de scurtmetraj „(R)Omul de lângă tine!”

Ce vă propune concursul: diseminarea prin film a mesajului conform căruia romii sunt o minoritate naţională, cu o cultură solidă, parte integrantă a României şi Europei, şi ale căror probleme, realizări, provocări şi temeri sunt, adesea, invizibile publicului larg din cauza unor puternice stereotipuri.

Care este tema: Tema concursului o reprezintă documentarea convieţuirii şi asemănărilor dintre romi şi neromi. A se nota că acest concurs nu îşi propune să evidenţieze exotismul sau particularităţile minorităţii rome în raport cu populaţia majoritară, ci, dimpotrivă, asemănările şi convieţuirea dintre acestea.

Premiile oferite în urma votului juriului, format din reprezentanți ai organizatorilor și diverși specialiști sunt în valoare de 1000 euro (premiul I), 750 euro (premiul II) şi 500 Euro (premiul III) plătibili la valoarea BNR din ziua anunțării premiului.

Drepturile şi obligaţiile sunt disponibile prin accesarea regulamentului.

Deadline: 1 noiembrie 2014.

Înscrie-te acum, forumularul de înscriere este disponibil aici.

Agenţia Împreună aşteptă cu nerăbdare aplicaţiile voastre, iar pentru orice fel de întrebări legate de concurs, vă rugăm să o contactaţi pe Delia Stan, la adresa de e-mail delia.stan@agentiaimpreuna.ro

Participanţii la concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile regulamentului.

Iniţiativă sprijinită de Ambasada Olandei la Bucureşti.