luni, octombrie 18, 2021
Recrutare IQool
AcasăCum ajungem la facultate – metroul sau RATB-ul?
Array

Cum ajungem la facultate – metroul sau RATB-ul?

Suntem în prima săptămână din a doua lună de toamnă şi majoritatea studenţilor au început cursurile…

Dacă până acum am încercat să aduc în discuţie tot ce ţine de cazarea în cămine, astăzi, pentru că toată „harababura” s-a terminat, voi vorbi despre modalităţile prin care putem ajunge din diferite zone ale oraşului la facultate. Astfel, articolul de faţă va fi folositor atât studenţilor deja acomodaţi cu Bucureştiul, dar mai ales, proaspeţilor studenţi din anul I care pentru prima dată fac cunoştinţă cu aglomeraţia din Capitală.

libertatea.ro

Având în vedere multitudinea de posibilităţi şi variabilele care trebuie luate în calcul când alcătuim o astfel de „cercetare”, m-am gândit că cel mai bine ar fi să mă axez pe principalele campusuri ce aparţin de Universitatea din Bucureşti. Aşadar, mai jos veţi găsi informaţii despre mijloacele de transport în comun care leagă principalele campusuri studenţeşti de diferite facultăţi ale Universităţii.

Chiar dacă suntem în primul an de studii la facultate şi abia acum descoperim Bucureştiul, cu siguranţă am auzit de staţia Universitate. Aici este cel mai simplu de ajuns din orice parte a oraşului, iar dacă eşti student este imposibil să ratezi acest loc. Pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 4-12 îşi au sediul mai multe facultăţi ale Universităţii din Bucureşti (Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Geografie, Facultatea de Litere), iar majoritatea campusurilor studenţeşti au linii directe de transport pe această direcţie, cu excepţia Complexului Măgurele. Din Măgurele luăm autobuzul 455 până la Depoul Alexandria unde schimbăm şi ne urcăm în tramvaiul 32 până la Piaţa Unirii, iar apoi traversăm pe jos Centrul Vechi şi ieşim direct la Universitate.

Facultatea de Drept se află la doi paşi de Complexul Mihail Kogălniceanu şi face parte din traseul mai multor linii RATB. Astfel, dacă de la Căminul Th. Pallady sau Stoian Militaru nu avem altă soluţie decât să luăm metroul până la staţia Eroilor, iar de la Complex Grozăveşti linia RATB 601, de la Fundeni venim cu 66 până la Piaţa Mihail Kogălniceanu. Din Panduri ajungem ce mai uşor cu 69, 90 sau 91, iar de la Leu cu 336.

ziuanews.ro

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării are sediul central în Bulevardul Iuliu Maniu, Complex Leu, iar accesul este asigurat de toate mijloacele de transport în comun. Aici putem ajunge cu liniile RATB 61, 62, 71, 93, 106, 136, 139, 236, 336 sau cu metroul până la staţia Politehnică. Aceleaşi linii le putem folosi şi pentru a ajunge la unul din sediile Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Oricât aş încerca, este evident că nu voi putea acoperi toate posibilităţile de a ne deplasa dintr-un punct sau altul la diferite facultăţi din cadrul Universităţii Bucureşti, mai ales că multe dintre ele au cel puţin două sedii diferite. Pentru detalii corecte şi rute concrete vă sfătuiesc să folosiţi aplicaţia Transport Urban pusă la dispoziţie de site-ul Regiei Autonome de Transport Bucureşti sau serviciul Google Transit. Astfel, dacă ştiţi adresele sau puncte de referinţă din Bucureşti, aceste aplicaţii vă pot ghida către destinaţie. Câteva click-uri, chiar şi de pe telefonul mobil, şi îţi planifici imediat ruta.

Mai jos găsiţi lista campusurilor studenţeşti ale Universităţii din Bucureşti, mijloacele de transport în comun care ajung acolo şi adresa acestora.

• Complex Grozăveşti – Splaiul Independenţei nr. 204 – Metrou: Grozăveşti, RATB: 601;

• Complex Mihail Kogălniceanu – Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46 – Metrou: Eroilor, RATB: 61, 69, 90, 91, 122, 137, 268, 336, 601;

• Cămin Poligrafie – Bd. Ficusului nr. 4 – RATB: 331;

• Cămin Th. Pallady – Bd. Th. Pallady nr. 24 – Metrou: Nicolae Grigorescu;

• Cămin Stoian Militaru – Str. Stoian Militaru nr. 18 – Metrou: Constantin Brâncoveanu;

• Cămin Fundeni – Şoseaua Fundeni nr. 252-254 – RATB: 66

• Cămin Panduri – Şoseaua Pandurilor nr. 90 – RATB: 69, 90, 91, 96, 122, 126, 137, 226, 268, 369;

• Complex Măgurele – Comuna Măgurele, Str. Fizicienilor, nr. 1-9 – RATB: 433, 455;

• Cămin C Leu – Bd. Iuliu Maniu nr.1-3 – Metrou: Politehnică, RATB: 61, 62, 71, 122, 126, 136, 236, 336.

În încheiere, vă sfătuiesc să nu vă lăsaţi intimidaţi de traficul aglomerat din Capitală, cu timpul o să vă obişnuiţi!

Redactor: Nicoleta Cuibari

Foto: ziuanews.ro, libertatea.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular