Ieri a avut loc cea de-a VI-a ediție a proiectului Modele pentru TINEri, conferință ce i-a avut ca invitați pe Pavel Bartoș, Chef Florin Dumitrescu, Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu. Tinerii studenți și liceeni, dar și cei ce au vrut să afle mai multe despre protagoniști s-au strâns la Universitatea Româno-Americană.

IMG_1550

Toți cei patru invitați au vorbit despre viață și momentele prin care au trecut pentru a ajunge unde sunt acum, despre sacrificiile pe care toată lumea le face și despre lucrurile la care trebuie să renunțăm pentru o „bucățică” de succes. Chiar dacă nu a onorat cu prezența până la final, Pavel Bartoș a împărtășit participanților faptul că a fost refuzat la 47 de audiții până să fie acceptat pentru prima reclamă.

Chef Florin Dumitrescu a spus fără rușine că nu a terminat liceul, însă că citește mult pentru cultura sa generală și nu numai. De asemenea,  a menționat că nu înțelege sistemul Bacalaureatului. În opinia sa, elevul ar trebui să citească opera și să expună părerea proprie în comentariu.

Mihai Covaliu i-a încurajat de tineri, zicându-le că a avut o evoluție regresivă. Covaliu a obținut medalia de aur la Olimpiada de la Sydney, la numai 23 de ani, vârstă prea fragedă pentru a deveni campion olimpic.

IMG_1578

O întrebare din public și-a primit două răspunsuri diferite de la Mihai Covaliu și Elisabeta Lipă. Fiind întrebați ce consideră mai important între un profesor exigent sau autodisciplinare, scrimerul a subliniat faptul că în România scrima este destul de slab dezvoltată și că după antrenamentele cu profesorul, Covaliu rămânea și exersa singur, până era mulțumit. În schimb, Elisabeta Lipă a spus că a avut un antrenor foarte exigent, care a ajutat-o să ajungă unde și-a propus.

Mai multe poze puteți vedea aici.

Foto: Andreea Titianu

Redactor: Ruxandra Bobleagă