Profesionalism! Atât pot spune dacă mi s-ar cere să descriu într-un cuvânt Gala Studentul Anului 2013, care a avut loc pe 28 mai 2013.   Nici nu știu ce m-a impresionat mai mult: locația evenimentului, invitații, momentele artistice sau faptul că evenimentul a fost organizat în totalitate de o echipă formată din 10 studenți? În calitate de partener media, IQool a fost la fața locului.

946735_10151626841078493_62768814_nÎn primul rând, locația Galei a fost una foarte bine aleasă, spun eu. Sala ArCub, de pe strada Batiștei. Nu opulentă, ci impresionantă prin organizarea și design-ul ei. Întâmpinarea invitaților se făcea prin crearea unei atmosfere boeme de către un chitarist. S-a potrivit perfect tipului de eveniment: premierea și celebrarea elitei studențești din România. Și un asemenea prilej nu putea fi prezentat decât de o profesionistă în acest domeniu: Sanda Nicola, jurnalistă la un post tv actual a fost cea care a moderat întreaga seară. Carismatică și elegantă, Sanda a reușit să mențină viu interesul invitaților și să introducă în scenă diferitele momente artistice. Ba chiar a reușit să treacă și peste micile inconveniente, inevitabile oricărui eveniment.

Pe scenă au urcat adevărați profesioniști. Și aici mă refer atât la specialiștii care au făcut parte din juriu și au acordat premiile, cât și la studenții premiați care au convinseseră juriul să le acorde 1 500 de euro. Oameni ca Niels Schnecker – economist și moderator tv, Vladimir Arsene – CEO Westfourth Architecture,  dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Flavius-Antoniu Baias – Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității din București sau Corina Bernschutz – Director Inovație „Starcom MediaVest Group și-au arătat sprijinul și interesul pentru premierea celor mai buni învățăcei din domeniu.

Premiile nu au fost deloc de neglijat. Premiul 1 s-a ales cu 1 500 de euro și un internship în domeniu, premiul 2 – 500 euro și premiul 3 – 300 de euro. De asemenea,  unul dintre finaliștii la Economie a obținut un premiu special: o bursă în valoare de 1249 de euro la cursul Management de Proiect. Totodată, SMURD a oferit invitații la Congresul European de Medicină de Urgență tuturor premianților la Medicină care va avea loc în Franța în luna septembrie. 954757_10151626840918493_549944561_n

Momentele artistice n-au lipsit nici ele din program. În deschiderea serii, Adina Sima a încântat publicul cu două piese celebre, recunoscute internațional ”Dorul” și ”New York, New York”. Apoi, Simona Radu & Friends au optat pentru un stil mai casual și mai tineresc, când au cântat între momentele de premiere ale celor 5 categorii, pentru a mai prelungi emoțiile. În final, Butterflyes in my stomach a încheiat seara, oferindu-le participanților eliberarea stresului acumulat de peste zi.

Țin să precizez că echipa care a organizat întregul eveniment și care s-a ocupat timp de 10 luni de el este formată din studenți ai facultăților din București. Da, studenți. Printre mersul la cursuri, examene, prezentări de proiecte pentru facultate, ei chiar s-au zbătut să demonstreze că pot mai mult și au organizat acest eveniment. Toată admirația pentru ei!

Seara s-a încheiat cu un cocktail party, în care toată lumea a socializat și a împărtășit impresii despre câștigători, eveniment, momentele artistice. O seară de excepție, care certifică faptul că în România se poate.

Text: Paula Filip

Foto: facebook Studentul Anului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here