Cum a fost la cea de-a 10-a Curățenie de Primăvară în Grădina Botanică

0
318

În zilele de 4 și 5 aprilie 2015 a avut loc cea de-a 10-a ediție a „Curățeniei de Primăvară în Grădina Botanică”, eveniment organizat anual de către Asociața Team Work.

 Vremea nefavorabilă a dus la anularea primului weekend de curățenie, respectiv cel din zilele de 28, 29 martie. Cu toate acestea, pe 4 și 5 aprilie, cei 300 de voluntari participanți, prin activități precum tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor și, ocazional, strângerea ambalajelor aruncate, au depășit obiectivele stabilite pentru această ediție. În cele doua zile, voluntarii au lucrat în sectoarele Sistematic, Taxonomic, Grădina Copiilor și Colina Coniferelor, rezultatele efortului depus crescând constant. Participanții au fost serviți cu sandvișuri, fresh-uri sau băuturi calde în pauza luată la jumătatea programului.

Ediția a 10-a a „Curățeniei de Primăvară în Grădina Botanică” a venit nu numai cu cadourile-surpriză de la finalul fiecărei zile, așa cum i-am obișnuit pe voluntarii noștri participanți, ci și cu o tombolă cu premii ce au constat în cărțiferite de către Editura Litera și vouchere din partea Locked In, susținători ai evenimentului. De asemenea, atât pe 4, cât și pe 5 aprilie, la intrarea în Grădina Botanică a fost amplasat un stand pentru donații. Banii strânși vor sprijini asociația în realizarea unui nou sector „Grădina din Cărți”, un spațiu de studiu și recreere în aer liber, dedicat tinerilor.

Albumele cu fotografiile din cele două zile ale curățeniei sunt disponibile pe pagina de Facebook Team Work: https://www.facebook.com/TeamWorkNGO. În plus, persoanele care doresc să facă parte din povestea proiectului „Grădina Botanică – Grădina Orașului Meu” se pot alătura grupului de Facebook: https://www.facebook.com/groups/gradina.botanica.tw/, un grup dedicat voluntarilor care s-au implicat sau doresc să se implice în astfel de activități derulate de către asociația noastra în Grădina Botanică.

Le mulțumim voluntarilor pentru rezultatele peste așteptări și ne bucurăm că am reușit să aniversăm împreună cea de-a 10-a ediție a „Curățeniei de Primăvară în Grădina Botanică”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.