luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăConcerte si muzicăCum a fost a șasea ediție a festivalului Summer Well

Cum a fost a șasea ediție a festivalului Summer Well

Cu toate că mulți dintre oamenii care mă cunosc m-ar putea descrie ca fiind entuziasmată de fiecare dată când vorbesc despre festivalul Summer Well, tot nu m-aș hazarda să mă refer la mine ca fiind o mare fană a acestuia. Și nici măcar drept un client fidel. Deși există de cinci ani, prima ediție la care am participat a fost cea din 2014, a patra.

Totuși, există o certitudine, și anume că, în mare parte, muzica artiștilor care au cântat pe scena de pe Domeniul Știrbey își are propriul său public. În fiecare an se vor găsi amatori, indiferent de genurile muzicale aduse în față sau de interesul general. Sau de criticile inițiale, devenite un fel de regulă în ultimii doi ani.

Mă bucur totuși că opiniile pot fi trecătoare. E bine să te duci la un festival sau la un concert cu inima deschisă, parcă așa treci mai bine prin experiența respectivă.

În mod ciudat, nu sunt prea multe de zis despre începutul zilei de sâmbătă. S-ar putea spune, în glumă, că a fost ratat: nu i-am văzut pe cei de la Sundara Karma, doar i-am ascultat puțin. Am luat în schimb parte la un interesant tur ghidat al domeniului, organizat de cei de la A.R.C.E.N. (Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate).

2016-08-13 19.59.05

Așa că startul celei de-a șasea ediții a venit o dată ce Borns a început să cânte. Prestația lui a fost atât de plăcută, că mulțimea nici nu și-a dat seama când a trecut intervalul în care era programat.

2016-08-13 21.12.10

După el au urmat londonezii de la Crystal Fighters, care au impresionat prin nebunia și energia de care au dat dovadă, în ciuda faptului că muzica lor părea, în mare parte, relaxantă.

The Neighbourhood au continuat seara. Se pare că numeroasele reacții pozitive auzite referitor la piesele lor s-au dovedit a fi fondate; cei cinci din California au sunat destul de bine. Fanii lor au reprezentat, totuși, un punct slab: dacă nu urlau, îi înghionteau sau le blocau vederea altor spectatori.

13907045_1099279066785118_1622941498041856396_n

Cel mai important nume din prima seară, Hurts, a fost răsfățat de public. Nu știu dacă se mai aștepta cineva ca aceștia să fie primiți atât de bine la patru ani de la ultima lor apariție în Buftea și la al patrulea concert în România, însă mă bucur să știu că bucuria revederii a existat și că a fost reciprocă.

A doua jumătate a Summer Well a fost deschisă de către Haelos, care au fost plăcuți, deși un pic cam monotoni ca să te poți bucura de muzica lor pe deplin. Lor le-au urmat  Blossoms, care au fost distractivi atât în interacțiunea cu publicul, cât și în cadrul propriei prestații.

Surpriza ultimei zile, să zicem așa, a venit din partea germanilor de la Milky Chance. În locul unei prestații plictistoare, care părea de așteptat, a existat o combinație perfectă între instrumentele electrice și, ocazional, cele acustice, dar și de o întrebuințare fascinantă a unei muzicuțe.

Una dintre cele mai așteptate trupe din a doua parte a festivalului, Years & Years, nu a dezamăgit. Eram gata să îi judec mai aspru din cauza fanilor, inițial mult prea gălăgioși, însă muzica a reușit să vorbească în locul lor. Cei trei sună minunat live. Iar receptivitatea publicului, combinată cu entuziasmul solistului Olly Alexander, a fost de neprețuit.

Pauza dintre finalul concertului celor de la Years & Years și începutul prestației celor de la The Chemical Brothers a fost marcată de plecarea unui val de oameni. Numărul nu a fost extrem de ridicat, așa că nu se poate spune că au existat îngrijorări.

Nu știu cât de încântați s-au simțit toți participanții la auzul duo-ului electro, dar sigur o bună parte din ei păreau a fi fermecați. Sentimentul se manifesta ori prin dansat sau bătai din palme, ori prin ochii lipiți de ecran pentru a urmări festinul vizual care însoțea cântecele lor.

Per total, a șasea ediție a festivalului Summer Well a depășit așteptările. Nu se știe dacă acest fapt s-a datorat publicului tânăr și foarte tânăr sau dacă muzica a fost chiar așa de plăcută. Nu se poate spune nici dacă atmosfera a fost menită să le facă în ciudă nopților mai răcoroase, însă distracția de lângă București sigur a fost de ajuns pentru tot anul.

Sper că ediția viitoare va fi și mai bună de atât.

surse foto: Summer Well Festival, infomusic.ro

Catalina Murea
Catalina Murea
Prefer să las scrisul să comunice în locul meu. În general nu îmi place să vorbesc despre mine, deoarece consider că interesele mele pot părea mult mai fascinante.
RELATED ARTICLES

Most Popular