Încă de când m-am mutat în București am simțit nevoia acută de a mă bucura de cultură la maxim. Însă, deși mă aflam într-un boom cultural, fiind studentă întreținută de părinți nu aveam resursele necesare pentru a cumpăra în avans bilete la diverse loje pentru concerte, operă, teatru, film și multe alte evenimente culturale. Astfel, pentru a nu mă mai auzi plângându-mă constant un prieten m-a invitat să particip la proiectul 300 de zile de teatru-premiera Ambrios, spectacol susținut de cuibul artiștilor .

Știind că era un proiect bazat doar pe donații, inițial m-am gândit că nu va fi cine știe ce, însă am fost plăcut impresionată de organizarea evenimentului: cadrul, lumini, scenă și cel mai important sensibilitatea actului artistic.

Cuibul are puterea să creeze o dependență ciudată, astfel încât chiar și după mai bine de un an merg plină de entuziasm de la metrou până la sediul lor pe strada Pache Protopopescu nr.66 (în incinta Facultății de inginerie a instalațiilor) întrebându-mă oare în ce mod voi mai fi surprinsă de data aceasta.

Ambianță, teatru și un pahar cu vin

Așa începe orice spectacol: îți aștepți rândul pentru verificarea rezervării (timp în care socializezi cu prietenii sau dacă ai venit singur, cu necunoscuți iubitori de artă la fel ca tine), ți se atribuie un loc și aștepți să intri în sală.

Datorită dorinței de a evolua continuu a tinerilor artiști, ceea ce era  înainte doar un simplu hol prin care treceai nepăsător acum a devenit o zonă de așteptare cu norișori luminați și diverse forme de arte plastice care te introduc într-un cadru intim și reconfortant.

Personalul mereu binevoitor va spulbera  emoția sau teama de a te afla într-un loc nou și te vor ajuta cu zâmbetul pe buze să scapi de momentul jenant în care spargi un pahar sau nu îți găsești locul în sală.

Iar dacă încă mai ai dubii te invit să vizionezi spectacolele din proiectul Incuibator, unde tineri entuziaști aflați la început de drum își pun inima pe scenă pentru a-ți oferi un spectacol de excepție.

Rezervările se pot face  pe site-ul oficial (va puteți loga foarte ușor și prin Facebook) și cu toate că donațiile sunt pur opționale acestea îi ajută mult pe cei implicați să evolueze, ducând acest proiect mai departe pentru o lungă perioadă de timp.

Iar dacă nu sunteți din București fiți cu ochii pe programul turneului HEART și așteptați să vină Cuibul Artiștilor la voi.

Deci, vă invit să alocați doua ore din timpul vostru pentru a merge și a vă bucura de un spectacol frumos, hrănindu-vă sufletul cu artă și încurajând tinere talente.

PS: Când veniți rezervați-vă și un zâmbet pentru fotografia care se face la finalul fiecărui spectacol și pe care o puteți găsi apoi pe pagina de facebook  a cuibului. Acele poze sunt un mod plăcut prin care îți poți aminti cu nostalgie sentimentele și emoțiile care ți-au vibrat cu un ecou nebun în suflet.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here