Cu ce rămânem după U.S.Open 2015?

0
150

Simona Halep s-a oprit anul acesta în semifinale la U.S.Open, însă cu toţii am crezut că era momentul să triumfe pentru prima dată la un turneu de Grand Slam. Jocul şi încrederea pe care le-a arǎtat la New York ne-au făcut să sperăm.

Cu ce rămânem după acest turneu? Rămânem, în continuare, cu o jucătoare de top mondial, numărul doi chiar, cu un joc al Simonei care aratǎ din ce în ce mai bine şi cu încă o calificare la Turneul Campioanelor, turneu unde se întâlnesc cele mai bune jucătoare din lume.

De fiecare dată când Simona Halep este eliminată de la câte un turneu, apar o serie de voci care încearcă să arunce cu noroi. Ba că nu este o jucătoare care să câştige un turneu de Grand Slam, ba că a câştigat o grămadă de bani şi nu mai are motivaţie, ba că i s-a urcat faima la cap. Cu toţii simţim frustrare când un reprezentant al României suferă un eşec. Până la urmă, eşecul este inevitabil în sport. Dar Simona Halep este un alt tip de sportiv, unul de mare excepţie. Tenisul este un sport individual, iar să reuşeşti să te menţii numărul doi mondial o perioadă atât de lungă, este o dovadă a celor spuse mai sus. De mult nu am mai avut un astfel de sportiv. Sigur, am avut generaţia excepţională de fotbal din anii ’90, am dominat categoric gimnastica feminină ani buni, am jucat o finală de campionat modial la handbal, însă cam atât.

Rămân cu imaginea Victoriei Azarenka care se bucura şi se încuraja la fiecare punct câştigat cu Simona. Asta mi-a demonstrat cât de mare este sportiva noastră şi cât de mare este dorinţa adversarelor sale de a o învinge. Azarenka a fost nervoasă tot meciul, în sensul pozitiv a lovit tare şi bine. Halep a fost calmă, a lovit şi mai puternic, şi mult mai precis. Ce s-a întâmplat în meciul cu Pennetta, doar Simona ştie şi cel mai probabil îşi va face o analiză personală.

Mai rămâne şi regretul că în finală se întâlnea nu cu Serena, nu cu Sharapova, ci cu o jucătoare bună, dar care a reuşit la New York mult peste forţele ei, Roberta Vinci. Simona îşi continuă drumul, noi continuăm să o urmărim.

Nu eşti bun atunci când ierţi, ci când nu uiţi!

Nu eşti slab atunci când pierzi, ci când nu lupţi!

Sursa foto: www.dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.