Cu cărțile deschise: lumea fabulelor lui Eliezer Steinbarg

0
126

Întâlnirile noastre din acest an aniversar, dedicat împlinirii a 140 de ani de teatru idiş în România, continuă cu evocarea celui mai mare fabulist de limba idiș, Eliezer Steinbarg.

Născut în ștetl-ul Lipcani din Basarabia în 1880, Steinbarg a fost, întâi de toate, un mare pedagog atașat profesiei sale pe care o practică din pasiune și pentru care trăiește, scrie, călătorește.

Apropiat de lumea celor mici, poetul duce la superlativ genul fabulistic, puțin abordat în poezia idiș, însă depozitează sensuri profunde mai ales pentru cei mari. Publicând puțin în timpul vieții dintr-o prea mare sfială, poetul era recunoscut de publicul larg care îl adora. Pentru acest public devotat, prietenii poetului vor publica, imediat ce Steinbarg a încetat din viață, un volum omagial din creația sa, desăvârșit de ilustrațiile marelui artist plastic Arthur Kolnik. În jurul acestui volum document ne vom centra întâlnirea noastră, invitându-vă să ne fiți alături în călătoria minunată prin universul plin de sens al poetului.

Spectacolul-lectură, după un concept de Lect. Dr. Camelia Crăciun, prezintă o selecție din opera poetică a lui Eliezer Steinbarg, ilustrată de lucrări ale artistului plastic Arthur Kolnik. Din distribuţie vor face parte: Maia Morgenstern, Luana Stoica, Dorina Păunescu, Neculai Predica și Mircea Dragoman.

Vă invităm la o întâlnire cu opera marelui poet vineri, 18 martie 2016, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4), începând cu ora 17.00.

Intrarea va fi liberă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.