CTR manipulează opinia publică

CTR manipulează opinia publică! Federația Tinerilor din Constanța atrage atenția asupra manipulării lansate de către Consiliul Tineretului din România și ANOSR cu privire la legile justiției.

CTR manipulează opinia publică! Astfel, se inoculează ideea că tinerii din România sunt împotriva măsurilor de reformă a justiției, prin depolitizarea numirilor la nivel de funcții de conducere sau cu privire la schimbarea modului de admitere în magistratură.

CTR manipulează opinia publică! Peste jumătate din membrii CTR sunt fundații pentru tineret, care nu reprezintă tinerii, nefiind structuri asociative, cum în mod fals CTR încearcă să inoculeze. Aceste fundații au ca scop exclusiv administrarea unui patrimoniu, și nu reprezentarea unor interese. Nici până în prezent, CTR nu a răspuns public câți bani primește de la fundațiile județene pentru tineret/FTMB pentru a le reprezenta interesele în raport cu demnitarii statului român, întrebare lansată de FTC în luna iunie. După cum am arătat și în alte rânduri, patrimoniul UTC a fost preluat de niște fundații pentru tineret cu o activitate netransparentă, lipsite de orice fel de răspundere, dar apărate de Consiliul Tineretului din România.

CTR manipulează opinia publică! “Reacția CTR și ANOSR arată nivelul la care a ajuns societatea civilă din România. Pe de o parte, CTR este o structură lipsită de credibilitate pentru că nu reprezintă interesele tinerilor, ci a unor persoane trecute de 50 de ani, iar pe de altă parte ia poziții în chestiuni ce nu țin de domeniul lor de activitate, cum ar fi domeniul justiției. Astfel de poziționări ale CTR și ANOSR duc la scăderea credibilității sectorului neguvernamental de tineret, lăsând impresia ca este o anexă a unei puteri statale sau politice. Prin urmare, Federația Tinerilor din Constanța se disociază de poziționarea CTR și ANOSR și solicită public demisiile celor doi conducători Mihai Dragoș și Marius Deaconu, întrucât ideile pe care le expun nu le aparțin, ci sunt reproduse. Domeniul justiției este extrem de tehnic și dezbaterile trebuie purtate în primul rând în rândul profesioniștilor.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

CTR manipulează opinia publică! “Astfel de reacții, precum cea pe care astăzi au prezentat-o CTR și ANOSR, dau dovadă de imaturitate, în raport cu luarea deciziilor, întrucât este bine cunoscut faptul că au existat consultări la nivelul Ministerului Justiției, în vederea elaborării pachetului de legi pe justiție, și mai mult de atât, proiectele de lege încă nu au fost publicate pe site-ul instituției menționate anterior, în vederea asigurării transparenței decizionale, singurele informații find cele prezentate public de către ministrul Tudorel Toader, în cadrul conferinței de presă. Va urma începând cu luna septembrie ca aceste proiecte să fie dezbătute în Parlamentul României, așadar, persoanele interesate vor putea transmite propuneri.” a declarat vicepreședintele Federației Tinerilor din Constanța, Cristian George Farauanu.

Sursă foto: literaturadeazi.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here