Crosul Universitatii din Bucuresti Cora Lujerului Challenge

  0
  500

  Duminică, 11 mai 2014, are loc a XXII-a edităţie a Crosului Universităţii din Bucureşti, Cora Lujerului Challenge. Începând cu ora 10:00 se va da startul competiţiei care are ca scop promovarea sportului în rândul tinerilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos si a unei atitudini pozitive şi competiţionale.

  Punctul de start al Crosului este Piaţa Operei (Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti), traseul continuand pe Splaiul Independenţei- Şoseaua Cotroceni-Bulevardul Iuliu Maniu iar finish-ul se înregistrează în parcarea Cora Lujerului. Lungimea traseului este de aproximativ 3.800 m.

  Pentru buna desfăşurare a competiţiei, între orele 9:30-11:00 va fi restricţionat traficul rutier, după cum urmează:

  • Bd. Mihail Kogalniceanu, între strada Vasile Pârvan şi Splaiul Independenţei – închidere totală;
  • Splaiul Independenţei, între Podul Operei şi Podul Cotroceni – închidere totală;
  • Pe banda I de circulaţie a Şoselei Cotroceni şi Bulevardului Iuliu Maniu, care va fi delimitată de celelalte benzi de circulaţie cu garduri şi bandă.

  Pentru devierea circulaţiei de pe arterele menționate mai sus, organizatorii propun utilizarea următoarelor rute ocolitoare: Calea Plevnei și Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu – Str. Izvor – Str. Alexandru Vitzu – Bd. Prof. Dr. Ghe. Marinescu –  Șoseaua Cotroceni.

  Înscrierile încep de la ora 7:30, pe terenul de fotbal din spatele Facultăţii de Drept.

  Crosul are 7 categorii, gândite să acopere o paletă cât mai mare a fanilor sportului: copii între 12 şi 16 ani, elevi între 17 şi 19 ani, seniori între 19 si 41 de ani şi veterani de peste 42 de ani, în afară de această împărţire pe vârstă mai există 3 grupe speciale – a angajaţilor Universităţii Bucureşti, a studenţilor Universitîţii Bucureşti şi a angajaţilor Cora.

  Primele 3 fete şi primii 3 băieţi de la fiecare dintre categorii vor primi premii importante oferite de sponsorii competiţiei.

  Pentru că sportul se adresează tuturor, Crosul Universităţii din Bucureşti Cora Lujerului Challenge a pregătit şi o hipertombolă cu premii surpriză. Pe baza taloanelor de înscriere la cros, prin tragerea la sorţi se vor desemna şi mulţi alţi câştigători.

  Crosul Universităţii Bucureşti Cora Lujerului Challenge îşi propune să încurajeze implicarea socială şi de aceea în cadrul evenimentului poţi face donaţii către Asociaţia M.A.ME, a cărei misiune este să sprijine lupta împotriva cancerului la copii.

  Un eveniment de asemenea amploare nu se poate organiza fără voluntari şi de aceea un rol important îl au studenţii Universităţii din Bucureşti, care atrag astfel atenţia asupra importanţei voluntariatului în proiectele cu impact social pe termen lung.

  Marile premii constau în gadgeturi de ultimă generaţie oferite de către Cora Lujerului, vouchere de cumpărături de la Decathlon, cel mai mare retailer de echipamente sportive din România şi carduri de acces la Body Art Wellness Club.

  Principalul scop al organizatorilor – Universitatea Bucuresti, Cora Lujerului, ERKA Synergy Communication, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti – este de a încuraja sportul de masă şi un stil de viaţă sănătos.

  La eveniment şi-au confirmat prezenţa Ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo, Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu, atleta Paula Ivan şi rectorul Universităţii Bucureşti Mircea Dumitru.

  Invitatie_presa