Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă in 2015

Jucătoarea româncâ Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume a anului 2015, în urma votului exercitat de un juriu internaţional specializat alcătuit din nouăsprezece membri, dar şi al suporterilor handbalului care şi-au votat favoritele pe platforma online a site-ului handball-planet.com, informează www.agerpres.ro.

În vârstă de 27 de ani, reprezentana ţării noastre, care evoluează în prezent la formaţia muntenegreană ŽRK Budućnost Podgorica a adunat 84 de puncte în urma acestui vot, învingându-le detaşat pe jucătoarele norvegience Nora Mork (52 puncte) şi Heidi Loke (49 puncte). Heidi Loke este triplă câştigătoare a acestui titlu, în 2011, 2013 şi 2014, în timp ce în 2012 acest trofeu i-a fost acordat unguroaicei Ysuysanna Tomori.

Cele mai importante performanţe obţinute de Cristina Neagu în 2015 sunt câştigarea pentru prima oară în carieră a Ligii Campionilor, după ce a fost de 2 ori finalistă în 2010 cu Oltchim şi în 2014 cu Budućnost, dar şi medalia de bronz cucerită alături de naţionala României la Campionatul Mondial din decembrie, fiind desemnată totodată şi cea mai bună jucătoare a turneului.

Cristina Neagu nu este singura jucătoare româncă premiată de handball-planet.com. Paula Ungureanu, jucătoarea echipei HCM Baia Mare, a fost inclusă şi ea în echipa anului 2015 alături de Cristina Neagu.

Sursă foto: cunoastelumea.ro

Articolul precedentWaffles Madness, 16 și 17 ianuarie
Articolul următorProgramul Teatrului Roșu
Sunt o persoană deschisă, sociabilă care pune pasiune în tot ceea ce face. Îmi place foarte mult să scriu, nu doar articole, mai scriu poezii şi chiar proză uneori. Simt că pot exprima mai bine în cuvinte anumite stări şi trăiri pe care le am, iar atunci iau un creion şi încep să-mi aştern inspiraţia pe hârtie. În rest, sunt foarte pasionat de tot ceea ce înseamnă sport, practic aproape orice sport, individual sau de echipă, dar marea mea pasiune a fost, este şi va fi întotdeauna tenisul. Iqool reprezintă pentru mine şansa de a îmbina utilul cu plăcutul, de a scrie articole despre ceea ce îmi place, şi anume sportul, dar sunt mereu deschis şi către alte subiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here