Crina Semciuc, Olimpia Melinte și Flavia Hojda, cele trei grații bune și nebune, fac pariul vieții și al generației lor în #Selfie69

0
403

Lungmetrajul #Selfie69, regizat de Cristina Iacob, spulberă mitul urban potrivit căruia căsnicia nu aduce fericirea… Poate chiar dimpotrivă! Dar, pentru a ajunge la această concluzie, trei grații bune și nebune, Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) și Ana (Flavia Hojda) trebuie să treacă prin capcanele, tentațiile și pericolele ce apar în urma unui pariu total ”prăjit”, ce devine viral pe facebook: care dintre ele se mărită prima în trei zile?!

Trailerul filmului, aici. (https://www.facebook.com/SelfieYourMovie/videos)

Fotografii hi res + resized, aici. (https://we.tl/Mktn31W4d2) – © Adi Marineci

Așa că, plecate de acasă, atât la propriu cât și la figurat, ele caută cu înverșunare inelul mult visat de fiecare mireasă latentă. După câteva preludii și tentative absolut imprevizibile, cele trei vor descoperi iubirea acolo unde nici nu se așteaptă! Și, dacă se lasă și cu finalizare (aka căsătorie), asta rămâne de văzut… Începând din 16 septembrie, în cinematografele din toată țara!

Romantica incurabilă, care visează la o dragoste ca în The Notebook, Roxi este interpretată de Olimpia Melinte. În #Selfie (2014) era fata plinuță, de gașcă, complexată, dar mereu cu dulciuri la ea. În relația cu Magi (Vlad Logigan) s-a descoperit pe sine și a început să își urmeze visul. Studentă la film, Roxi sparge tiparele și este ea însăși. Luptă pentru dragostea adevărată, fie cea a unui bărbat sau cea a prietenelor ei. Copilul răsfățat și uneori mult prea rebel – cu sau fără cauză – al Ceciliei (Alina Chivulescu) și sora vitregă a Anei (Flavia Hojda), după ce mama ei s-a căsătorit cu Nea Ceaușu (Răzvan Vasilescu), Roxi își dorește să se căsătorească cu Magi din grupul băieților.

“Roxi este infuzia mea de adolescență”, spune Olimpia Melinte, “toată paleta ei de culori, crizele, bucuriile, eșecurile și-au făcut loc în mine și au creat o tânără puternică și hotărâtă, her own hero, așa cum spune Roxy-Foxy. O tânără care nu are nevoie de clișee, care nu vrea să arate ca toate celelalte fete, care are personalitate, are forță și știe ce vrea. Am avut de învățat multe de la Roxi și sper să aibă același impact și asupra tinerilor de azi, prea pierduți în stereotipuri și în eroi de plastic”, spune Olimpia.

Yasmine este liderul/obraznica grupului, interpretată de Crina Semciuc. Fata frumoasă, de bani gata. Îi place aventura și de fiecare dată alegerile ei proaste au legătură cu proful de istorie, bărbatul pe care îl iubește, dar care nu își dorește o relație cu ea. Face totul din teribilism. Știe că poate avea tot ceea ce își dorește pentru că este sexy și are bani. Și-ar dori să poată cumpăra și dragostea, pentru că așa a fost crescută. Părinții ei i-au oferit bani în loc de iubire și atenție. Descoperă că dragostea nu are preț și nu știe cum să o obțină. Roxi și Ana sunt singurele din viața ei care îi oferă dragoste necondiționată, iar prietenia lor este pe primul lor pentru Yasmine. Ele îi vor binele și, în urma pariului pus, trebuie să se ducă la școală, în loc să se plimbe zi și noapte prin cluburi și la petreceri.

“Yasmine este un caracter complex, plin de viață, care își asumă orice decizie pe care o ia”, spune Crina Semciuc despre Yasmine. “Este vulcanică, dinamică, asumată, e ca o gură de aer proaspăt pentru cei din jur. Are o relație sinceră de prietenie cu Roxi și Ana, ea e sufletul acestei prietenii, motiv pentru care suferă când cele două prietene au pe cineva și ea rămâne singură. Yasmine caută iubirea adevărată, fără să-și dea seama, deși începe lăsându-ți impresia că este doar un copil răsfățat. Ea doar parcurge drumul unui adolescent către maturitate”, vorbește Crina despre personajul ei.

Tânăra actriță Flavia Hojda o interpretează pe Ana, fata frumoasă, cuminte și deșteaptă a grupului. Studentă la conservator, învață să cânte la violoncel. Și-a urmat visul muzicii, deși era pe lista de admiși la Princeton. Are relația perfectă cu Brain (Alex Călin) – “creierul” din gașca de băieți. Este fata lui Nea Ceaușu (Răzvan Vasilescu), fiica vitregă a Ceciliei. Mama ei a murit când era mică. Ana are un sistem de valori bine fixat datorită educației stricte primite de la tatăl ei. Este vocea rațiunii în fiecare boacănă a grupului și se alătură nebuniei din dorința de a le proteja pe fete. Este foarte sigură pe ea și pe dragostea lui Brain. Atât de sigură, încât nu poate concepe un refuz de la el și intră într-o spirală a nebuniei…

Simt că am crescut împreună cu Ana, și am învățat lucruri de la ea, în drumul nostru spre maturizare”, spune Flavia Hojda despre Ana. “Lucrând la personajul ăsta am învățat mai multe despre mine, și am reușit să trec de unele bariere și limite care se formaseră în jurul meu. A fost o provocare. Și tot datorită unei provocări, Ana își îmbrățișează viața și se descoperă pe ea. E traseul adolescentei care, încet, devine femeie.”

#Selfie69 este sequelul succesului de public  #Selfie, cel mai bine vândut film românesc al anului 2014 și va fi lansat în cinematografe în 16 septembrie, distribuit de ZAZU Film. Din distribuție fac parte: Olimpia Melinte (Roxi), Vlad Logigan (Magi), Crina Semciuc (Yasmine), Flavia Hojda (Ana), Alex Călin (Brain), Levent Sali (Mihai), alături de Alina Chivulescu (Cecilia) și Răzvan Vasilescu (Nea Ceaușu). Roluri inedite au Maia Morgenstern, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Alex Bogdan, Andrei Huțuleac, Tolea Ciumac, alături de actori consacrați sau debutanți.

Filmografii

 

Olimpia Melinte. Filmografie

Harley & The Davidsons (2016), regia Ciaran Donnelly

#Selfie69 (2016), regia Cristina Iacob

Perfect health (2015), regia Anca Damian

Canibal (2013), regia Manuel Martin Cuenca

Start a new world (2013), regia Luiza Pârvu

#Selfie (2014), regia Cristina Iacob

Bucuresti Non-Stop (2013), regia Dan Chișu

Projects from the past (2012 – 2013), regia Andrei Zincă

Killing time (2012), regia Florin Piersic jr.

It takes 2 to fance (2012), regia Andrei Gheorghe

The chosen one (2012), regia Cristian Comeagă

My baby (2012), regia Luiza Pârvu

Seven acts of mercy/ Sette opere di misericordia (2011), regia Massimiliano & Gianluca de Serio

Draft 7 (2010), regia Luiza Pârvu

Floating things / Cele ce plutesc (2009), regia Mircea Daneliuc

Pisi pisi pam pam (2008), regia Andrei Sota

Premii și nominalizări

2016 Premiile GOPO, nominalizare pentru Cea mai bună actriță în rol secundar

2015 Premiile GOPO, nominalizare pentru Cea mai bună actriță în rol principal

2014 Spanish Guild Award, Cea mai bună actriță, pentru Alexandra/Nina, Canibal

2014 Premiile Goya prizes, nominalizare la „Revelația anului”, pentru Alexandra/Nina, Canibal

2014 Premiile CEC, Spania, nominalizare la „Revelația anului”, pentru Alexandra/Nina, Canibal

2012 Bobbio Film Festival, Italia, Cea mai bună actriță, pentru Luminita, Sette opere di misericordia

2010 Premiile GOPO, nominalizare pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, Magda, Cele ce plutesc

2010 Premiile GOPO, nominalizare pentru Tânără speranță, Magda, Cele ce plutesc

Crina Semciuc. Filmografie

Wilde Maus (în cinematografe în 2017), regia Josef Hader

#Selfie69 (2016), regia Cristina Iacob

Lampioane chinezești (2015), regia Bogdan Olteanu

Casualty, regia Steve Hugs (serial TV, BBC ONE)

Special Agents, regia Dominik Graf

#Selfie (2014), regia Cristina Iacob

Funerarii fericite (2012), regia Horațiu Mălăele

În derivă (2012), regia Constantin Popescu (tv series, HBO)

Rocker (2012), regia Marian Crișan

Jaful (2011), regia Radu Mihai (short film)

A! (2011), regia Raluca Nedelciu

Dealuri ca elefanți albi (2010), regia Constantin Popescu

Tanti (2009), regia Șerban Marinescu

WebSiteStory (2009), regia Dan Chișu

53 hours (2008), regia Adrian Popovici

Fetele marinarului (2008) (serial tv, Antena 1)

Cu un pas înainte (2008) (serial tv, Pro TV)

Nimic nu-i întâmplător (2008), scurtmetraj

California Dreamin’ (nesfârșit) (2007), regia Cristian Nemescu

Mincinoasa (2007) (serial tv, Acasă TV)

Daria, iubirea mea (2007) (serial tv, Acasă TV)

Premii și nominalizări

2014 Festivalul de film de la Southampton, nominalizare pentru Cea mai bună actriță, #Selfie

2010 UNITER 2010 – Premiul pentru cel mai bun debut, Leonce și Lena, regia Horațiu Mălăele

Flavia Hojda. Filmografie

#Selfie69 (2016), regia Cristina Iacob

Apt. 7 (2016), regia Carmina Hionia Penes

Fixeur (2015), regia Adrian Sitaru

#Selfie (2014), regia Cristina Iacob

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.