,,Dragostea poate fi o experiență mai înspăimântătoare decât aceea de a te afla față în față cu un arcaș care țintește înspre inima ta” afirmă Paulo Coelho. Dar ce se întâmplă când iubirea chiar țintește inima… sau oricare alt organ? Ei bine, se dovedește că iubirea chiar ucide, iar de-a lungul timpului au fost numeroase crime în numele dragostei.
Crima lui Gaston Calmette
Paris este ,,orașul iubirii „, dar ori de câte ori veți găsi ,,amour”, e posibil sa întâlniți si ,,assassinait”. În 1911, vedeta franceza Henriette Raynouard s-a căsătorit cu Joseph Caillaux, un politician cu notorietate de Casanova, care a părăsit-o pe prima lui soție pentru minunata Henriette, după ce a devenit prim-ministru. Joseph și-a făcut destul de mulți dușmani datorită politicilor sale pro-germane, dar chiar și după ce a părăsit biroul în 1912 , a rămas o figură influentă. Gaston Calmette, editorul de la Le Figaro și unul dintre cei mai mari critici ai lui era convins ca e o amenințare pentru Franța, așa că a planificat să-i distrugă reputația.
În 1914, Calmette a șocat Parisul prin publicarea unei scrisori de dragoste dintre Joseph și prima lui amantă, Berthe Gueydan. Cu viața privată a soțului expusă, Henriette a început sa devină neliniștită. În timpul aventurii lor adultere, ea și Joseph au schimbat numeroase scrisori, iar bârfele din oraș spuneau că erau planificate pentru publicare și acelea. Pentru a-și proteja iubitul soț, dar și pentru a se pune ea însăși la adăpost, Henriette a decis sa îi facă o vizită ziaristului. Pe 16 martie 1914, Henriette intrat în biroul lui Calmette cu o eșarfă ce îi ascundea ambele mâini și l-a intrebat pe jurnalist: ,,Știi de ce am venit ?”. Calmette a răspuns, politicos: ,,Nu, doamnă .” În următorul moment, Henriette a scos un Browning automat și l-a împușcat pe Calmette de șase ori în stomac. Când ofițerii de poliție au înconjurat-o, Henriette a spus, cu îndrăzneală: ,,Nu mă atinge ! Sunt o doamnă ! ”
În timpul procesului senzațional, Henriette a jucat stereotipul femeii guvernate de emoții . Ea a stropit mărturia ei cu lacrimi și a făcut trimiteri la inconștient și la sistemul nervos. Influențat de argumentul ei, juriul, format din membri de sex masculin, a avut nevoie de mai puțin de o oră pentru a ajunge la un verdict de nevinovație. Henriette a fost eliberată, a studiat arta și a scris o carte înainte de moartea sa, în 1943.
Criminalul de pe internet
Thomas Montgomery era un om căsătorit, în vârstă de 47 de ani, din New Hampshire, cu doi copii. El nu i-a spus nimic din toate astea, însa, lui ,,Talhotblond”, în vârstă de 18 de ani, pe care a întâlnit-o intr-o camera de chat. În schimb, a spus că e un adolescent veterinar, plecat în Războiul din Irak, pe nume Tommy. ,,Talhotblond „, de asemenea cunoscută și sub numele de Jessi, a început să-i trimită lui Thomas fotografii erotice cu ea. Montgomery s-a lăudat cu faptele sale prietenilor, dar totul a luat o întorsătură fatidică atunci când soția sa a aflat. Ea i-a trimis o scrisoare lui Jessi, explicând că Montgomery e un om căsătorit, de vârstă mijlocie, destul de mare pentru a fi tatăl ei. Îngrozită, Jessi a rupt legătura, mutându-și atenția către colegul lui Montgomery, în vârstă de 22 de ani, Brian Barrett , lucru care l-a enervat pe Thomas. Bărbatul devenit violent, trimițându-i lui Jessi mesaje de genul: ,,Brian va plăti în sânge”. Iar când Montgomery aflat că Barrett urmează să o viziteze pe Jessi la ea acasă, în West Virginia, a decis că Brian trebuie să moară. La 15 septembrie 2006, în timp ce Barrett stătea în mașina lui, Montgomery l-a împușcat.
Când poliția a aflat despre triunghiul amoros, a decis să o avertizeze pe Jessi că ar putea fi următoarea țintă a lui Thomas. Totuși, atunci când autoritățile au ajuns la casa lui ,,Talhotblond”, au găsit-o pe Maria Shieler, o femeie de vârstă mijlocie. Shieler avea o fiica pe nume Jessi, dar această Jessi nu auzise niciodată de Montgomery sau Barrett. S-a dovedit, însă ca mama ei ducea, de fapt, o viață dubla, flirtând pe internet în timp ce se prezenta drept fiica ei adolescentă . Poliția nu a avut niciun motiv pentru arestarea lui Shieler, dar l-au prins pe Montgomery care a fost în cele din urmă condamnat la 20 de ani de arest după ce a pledat vinovat. Dar nici Shieler nu a scăpat nepedepsită: atât soțul, cât și fiica ei au abandonat-o.
O altă Lucrezia Borgia
Lucrezia Borgia are o reputație destul de urâtă. Legenda spune că era pasionată de omorârea cu arsenic. Cu acest tip de notorietate, cei mai mulți oameni nu ar vrea porecla de ,,Borgia a Americii”. Cu toate acestea, Martha Wise nu a fost ca cei mai mulți oameni. În vârstă de 40 de ani, văduva a trăit în Hardscrabble, Ohio. Nu erau multe de făcut în Hardscrabble, așa că Martha a petrecut mult timp participând la înmormântări Fără îndoială, era considerată ciudată, dar în mare parte oamenii o compătimeau pentru că era singură.
Primul soț al Martei a tratat-o ca pe o sclavă, iar după moartea sa, în 1923, ea a decis să se casatoreasca din nou. Martha pus ochii pe un bărbat din localitate, pe nume Walter Johns. Cu toate acestea, familia Martei a dezaprobat căsătoria, mama ei chiar amenințând-o că o reneagă dacă nu rupe relația cu Walter. Aparent învinsă, Martha a incheiat relația Și atunci oamenii au început să moară. De Ziua Recunoștinței, în 1924, mama Marthei băut un pahar cu apă și a murit imediat din cauza ,,inflamației stomacului”. Câteva săptămâni mai târziu, în ziua de Anul Nou, matușa Marthei, unchiul ei și cei șase copii au fost doborâți de aceeași boală. Deși copiii au supraviețuit (cu greu), șeriful local a devenit suspect . El s-a îngrijorat chiar mai mult atunci când cineva a dat foc bisericii, aceeași biserică care a refuzat să îi căsătorească pe Martha și Walter. Șeriful a descoperit că Martha a cumpărat cantități mari de arsenic de la farmacii și a ordonat o autopsie a mătușii sale de pe urma căreia a descoperit ca femeia avea arsenic în organism.
Când Martha a fost arestată, a folosit cea mai veche apărare: ,,A fost diavolul cel care mi-a spus să o fac”. Conspirație supranaturală sau nu, Martha a fost găsită vinovată și a primit închisoare pe viață. S-a presupus că i-a plăcut în spatele gratiilor, căci atunci când a fost eliberată condiționat, în 1962, ea nu a putut face față lumii de afară. Martha a revenit la trei zile după eliberare și, în cele din urmă, a murit în închisoare în 1971 . Probabil că ar fi iubit înmormântarea ei.
Sursă fotografie: www.unica.ro