Creștem idei împreună cu Serile Teatrului Studențesc

0
188
Serile Teatrului Studențesc

Cineva spunea la un moment dat „Comedia este un joc al spiritului”, însă ce înseamnă ea cu adevărat? Este știut faptul că pentru a aduce în scenă nenumărate tipuri de comic ai nevoie de conflictul acela dramatic care să te ajute să devii una cu personajul. Pentru că, viața de obicei ne conduce în cele mai imprevizibile momente, tinerii ciberneticieni, voluntari din cadrul Sindicatului Studenților din Cibernetică și de asemenea organizatori ai festivalului național Serile Teatrului Studențesc, consideră că o parte din esența vieții este însăși dramaturgia, alegând ca temă a ediției de anul acesta „Comedia”.

De-a lungul timpului, studenții au început să iubească din ce în ce mai mult arta, astfel în ultimii ani festivalul a avut parte de numeroase trupe, atât din București, cât și din Sibiu, Suceava, Constanța etc.

În urmă cu 20 de ani, Tania Popa, pe atunci studentă și participant în cadrul fesivalului spunea despre teatru: „Este o boală cronică de care nu poți să scapi oricât te-ai trata. Pentru noi este totul, viața noastră.”

Timpul a trecut, însă părerea tinerilor actori nu s-a schimbat, ei au devenit din ce în ce mai motivați să își urmeze visul. Așadar marea scenă a festivalului național Serile Teatrului Studențesc le-a oferit multora posibilitatea de a debuta în cariera ce urma să vină. „STS a fost primul nostru festival și, ca o prima dragoste, nu-l vom uita niciodată.” spune Catina Maria Nistor.

Şi anul acesta timp de 5 zile, cât mai mulți studenți vor avea oportunitatea de a porni în căutarea sinelui artistic între 3 și 7 aprilie 2017, deoarece festivalul național Serile Teatrului Studențesc este cu și despre studenți!

Anul acesta bugetul necesar unei bune desfășurări a fost redus cu mult, premiile fiind asigurate de parteneri în totalitate. Pentru a transforma festivalul Serile Teatrului Studențesc într-o poveste de neuitat pentru tinerii actori este nevoie de ajutorul și susținerea voastră.

SUSȚINE ACEST PROIECT

Sursă foto: Serile Teatrului Studențesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.