joi, mai 30, 2024
Recrutare IQool

CREATURI ASCUNSE

Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa” găzduiește, începând cu 4 martie 2022Creaturi ascunse”, o expoziție temporară care te provoacă să descoperi universul fascinant al unor misterioase creaturi!

Cu toții știm că dorința de a cunoaște pornește invariabil de la întrebarea „De ce?”.

creaturi ascunse

Trecându-ne pragul, veți descoperi de ce unele animale sunt atât de frapante prin aspectele lor, încât parcă ar striga de la distanță: „priviți-ne!”, în timp ce altele, de o discreție desăvârșită, nu știu cum să se strecoare mai neobservate. Studierea modului de viață al animalelor este în măsură să răspundă la aceste întrebări, iar „Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăți misterioase, care provin din locuri exotice și greu accesibile nouă.

Expoziția pune la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

creaturi ascunse

Vedetele expoziției „Creaturi ascunse” „demontează” o convingere falsă potrivit căreia „ești puternic dacă ești mare”. Foarte multe viețuitoare, „slabe” în aparență, sunt înzestrate cu o serie de arme și mijloace de apărare cu care, înșelând privirea iscoditoare a dușmanului, scapă de sub urmărirea lui.

creaturi ascunse

„Pentru animale lucrurile sunt… simple: fie ești pradă, fie ești prădător. Multe detalii de formă, culoare sau comportament permit viețuitoarelor să se ascundă, fie pentru a scăpa cu viață, fie pentru a se apropia nevăzute de pradă. Expoziția „Creaturi ascunse” arată cum se ascund diferite animale, unele ducându-și viața în întuneric, altele ascunzându-se în văzul tuturor, iar altele folosind chiar mici trucuri cu care să-și amăgească dușmanii” – dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa”.

Expoziția este deschisă în programul normal de vizitare al Muzeului, iar prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/student/pensionar și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

În speranța că v-am stârnit interesul, vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

Sponsor principal: MOL Romania

Detalii: www.antipa.ro

RELATED ARTICLES

Most Popular