Realitatea nebănuită a cadourilor de Crăciun

0
53
crăciun

Odată ajunși în Decembrie, care e primul gând care îți trece prin minte? Pe lângă „ah, de acum aștept să ningă” sau „abia aștept să beau un vin fiert înfofolită în cei mai călduroși ciorapi”? Crăciunul, că doar ăsta-i spiritul.

Până atunci îți mai potolești entuziasmul cu ziua de 6 decembrie. Iar pe lângă entuziasm, se mai adaugă și acel sentiment de „goana după cadouri”. Familie, prieteni, colegi de facultate și lista poate continua până la infinit, doar e perioada bucuriei și a faptelor bune. Și pentru un moment, te oprești la tine. Acum știi care e treaba lui Moș Crăciun și că, de îndată ce ajungi la vârsta maturității, știi care e treaba și cu magia cadourilor.crăciun

Cu ce cadouri mă aleg eu de Crăciun? Cum mă simt eu ca tânăr dacă nu mai primesc cadouri de Crăciun? Dacă întrebările astea te macină cu începutul lunii Decembrie, nu e tocmai bine. Mai ales, intervine și ideea cadourilor inutile pe care le-ai primi de Crăciun.

E drept, cu un cadou tot te alegi. Cu toate că ai trecut de vârsta în care părinții te așteptau acasă cu o sumedenie de atenții, tot îți vei găsi numele sub brad. Dar ce se întâmplă când, odată ajuns la vârsta maturității, îți dai seama că unele cadouri sunt total inutile pentru tine? Intervine ideea „da, cred că m-am maturizat prea mult să nu mai simt cu adevărat cât de importante sunt cadourile”.crăciun

  • Cum mă simt ca tânăr când mama îmi dă cadouri mai neplăcute

Mai bine primeam bani decât să-mi ia mama ciorapi sau pijama cu reni.

La peste 20 de ani, puteam să trăiesc liniștit și dacă nu primeam atenții întruchipate în animale de pluș.

  • Cum mă simt când prietenii mă văd prea mare pentru cadouri de Crăciun

Nu există cadouri pentru oameni mari? De ce, dintr-o dată, prietenii mei uită de mine și nu mă aleg cu nimic de la ei de Crăciun?

  • Cum mă simt când primesc cele mai inutile cadouri

Vorbeam mai sus despre prietenii care uită de cadouri. Și ce te faci când prietenii îți oferă cele mai neinspirate cadouri de Crăciun? Grea întrebare. Mai există și curentul Secret Santa care se manifestă în orice grup de prieteni, fie de la muncă, facultate. Acolo, șansele sunt mai mari să primești chestii pe care știi că nu le vei folosi niciodată.

  • Cum mă simt când nu găsesc cadouri potrivite pentru Crăciun

Și aici e un pic dificil. Cu toate că există acele liste despre „cadouri potrivite pentru oricine”, tot e greu. O carte e cea mai inspirată decizie, dar ce fac când persoana de lângă mine are librărie acasă? Ideea de căni drăguțe oferite de Crăciun e minunată, dar nu poți apela în fiecare an la această decizie.

  • Cum mă simt când  vine Crăciunul și mă gândesc doar la zilele de vacanță

Foarte bine. Pe lângă toată goana după cadouri sau magia creată de această sărbătoare, de Crăciun toate drumurile duc spre câteva zile liniștite.

Un Crăciun minunat și plin de cadouri și mai minunate!

surse foto: tumblr.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.