Couchsurfing (CS) e locul unde poți întâlni oameni pasionați de călătorie și nu numai. Navighezi printre canapele, stai cu un localnic gratuit și experimentezi ceea ce înseamnă viața în orașul respectiv. Una dintre cele mai ieftine invenții pentru călătorii, CS a devenit un fenomen. Pornind de la un interes sau un loc comun, membrii organizează diverse evenimente și grupuri pentru gustul fiecăruia.

Comunitatea a împânzit lumea întreagă. Peste 15.000 de români călătoresc la schimb, 80 % dintre ei fiind studenți. Cei mai mulți Couchsurferi, numiți și prietenii pe care încă nu i-ai întâlnit, sunt americani.

couch-surfing2

 Teama de a sta la un necunoscut în casă poate fi depășită de dorința de a cunoaște oameni noi. E important ca prima experiență pe care o ai cu comunitatea să fie una pozitivă. Și mai important e să găsești  ceva bun într-o experiență negativă. Așa că interacționează cât mai mult, mergi la evenimente  și întâlniri: vei fi găzduit și vei găzdui oameni în care ai încredere. Încrederea se construiește pas cu pas. Asigură-te înainte că ai verificat prin intermediul site-ului datele, ai purtat conversații cu persoana respectivă și te-ai încrezut în intuiție.

Comunitatea nu presupune un schimb. Dacă stai pe canapeaua cuiva, nu înseamnă obligatoriu că cineva va sta la tine acasă. Nu trebuie să plătești sau să oferi cadouri. Asta depinde doar de tine. Experiențele sunt frumoase în măsura în care le faci tu să fie așa. Cu siguranță că o gazdă nu va spune nu unei sticle de vin aduse din țară.

Din cei peste 9 milioane de membri, din peste 120.000 de orașe, e posibil să existe și unii care nu aderă neapărat la scopul comunității. E bine să studiezi cu atenție profilul și regulile gazdei.

Prin Couchsurfing poți întâlni toate tipurile de oameni, interesați să te cunoască, dornici să afle despre cultura ta, în continuă explorare sau care nu știu unde le va fi rucsacul peste două săptămâni. Ca să intri în comunitatea globală CS trebuie să-ți faci un profil, să încarci fotografii și să ai încredere. Tu ce țară vrei să vizitezi?

doss_01

Dincolo de canapea e experiența!

sursa foto: routard.com, weheartit.com