duminică, noiembrie 28, 2021
Recrutare IQool
AcasăCorul Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin în Moldova: 4 recitaluri,...
Array

Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin în Moldova: 4 recitaluri, 3 zile, 2 orașe

În perioada 3-5 iulie, Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin a susținut un turneu în Focșani și Iași, alături de corurile reunite Cantus Mundi. Pe parcursul celor 3 zile, renumitul cor a susţinut 4 recitaluri la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” din Focşani, Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iași, Teiul lui Eminescu din Grădina Copou şi Biserica “Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Iaşi.

Madrigal in Gradina Copou

La Focşani a avut loc lansarea centrului regional Cantus Mundi, coordonat Dumitru Săndulache, pe scena Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, unde au concertat, în deschiderea Madrigalului, corurile „Vulturaşii vrânceni”, din comuna Vulturul şi „Mica Pastorală”, de la Liceul Pedagogic din Focşani.

Participarea Madrigalului la Iași a fost prilejuită de cea de-a treia ediție a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, ansamblul coral susținând recitaluri în trei spații distincte: Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, Teiul lui Eminescu din Grădina Copou și Biserica “Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”. Repertoriul a fost compus din muzică renascentistă, românească şi contemporană,  spre încântarea întregului public.

Madrigal la Teatrul National din Iasi

Este o bucurie să dirijezi în faţa unui public atât de primitor. Vă mărturisesc că am fost profund emoţionaţi atunci când am văzut că, spre exemplu, publicul a rămas să ne asculte lângă teiul lui Eminescu, chiar dacă afară a plouat pe tot parcursul concertului. A fost o experienţă extraordinară, motiv pentru care vom reveni cu drag la finalul lunii septembrie, în cadrul Festivalului <<Celebrarea multiculturalităţii – Aici şi acum>> „, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

Ligia Stroehttp://www.iqool.ro
Liniștea și muzica sunt inspirația mea. Îmi place să văd tot ce-i mai bun în oamenii pe care îi întâlnesc. Sunt un paradox. Afirm ferm că perfecțiunea nu există, însă încerc să o ating în fiecare zi. Cred în oamenii excepționali și îi caut la orice pas. Consider că zâmbetul este întotdeauna cea mai bună armă, indiferent de context. Iubesc noutatea, curiozitatea și inovația. Îmi place să cred că nimic nu este imposibil.Pe scurt, eu sunt : familie, iubire, fericire, optimism, PR, prieteni, sinceritate, multifuncționalitate, zâmbet, entuziasm.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Most Popular