Corul Madrigal concerteaza in capitala Uniunii Europene

  0
  194

  180166_163700080344571_1139040_n

  Corul Național de Cameră Madrigal va concerta la acest sfârșit de săptămână, într-una din cele mai vechi abații catolice din Belgia, Abbaye de la Cambre de Bruxelles. Evenimentul care va avea loc duminică, 18 maiîncepând cu ora 15:00, este organizat de către Ambasada României din Belgia, se află sub patronajul Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord și face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Europei.

  În programul dirijat de Anna Ungureanu se regăsesc lucrări de Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Guillaume Costeley, Jacques-Alphonse De Zeegant, John Bennet, Paul Constantinescu și Tudor Jarda, soliști Bogdan Andronache Stefan, Doru Feraru și Florian Costea. Alături de madrigaliști, vor evolua în cadrul concertului soprana Soumaya Hallak și harpista Alisée Frippiat.

  Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO „50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”.

  Sursa foto