miercuri, noiembrie 30, 2022
Recrutare IQool
AcasăComunitateCopilăria digitală - Generația z

Copilăria digitală – Generația z

-Amintiri pentru cei născuți în perioada anilor 2000-

Copilaria digitală

Spațiul digital a făcut parte din copilăria mea. Am început rapid să intercalez desenele animate, cu jocuri pe calculator, ulterior jocurile de pe PlayStation. În sentimentul de nostalgie generală al generației noastre regăsim și clasica relatare: „Era o după-amiază de vară, undeva prin 2014, afară ploua, iar eu mă jucam Minecraft pe tabletă, era liniște și eram fericit.”
Adevărul este că pe mulți dintre noi, ne-a marcat mai tare jocul „Pou” , decât „Amintiri din copilărie“ de Ion Creangă. Așa a arătat copilăria noastră. Feriți de ceea ce se întâmplă în societate, așteptând o tabletă de Crăciun, asta daca aveam norocul ca părinții noștri să facă parte din clasa mijlocie. Cu primele telefoane primite în clasa a 3-a, ne petreceam pauzele jucându-ne pe device-uri.
Am învățat că putem găsi poză cu orice pe Google. Țin minte și acum, petreceam ore în șir, fascinată de pozele cu pisici sau căței pe care le puteam accesa când îmi doream. Țin minte și primele interacțiuni întâmplătoare cu partea întunecata a internetului, țin minte primele poze înfiorătoare, prima dată când verișorul meu m-a pus să joc „Maze“ și am plâns de groază.

Sursa internet


 Interacțiunea socială

Ne strângem acasă la copii care aveau Wii și dansam pe „Just dance“ după ce creeam propriul avatar. Cât de „cool“ erau cei care la 13 ani aveau GTA pe PlayStation. Ce ușor era să obținem Minecraft gratis de pe aplicația „Aptoide“. Să piratăm muzică prim „youmagictube“. Ne jucam de-a hacker-ul. Mulți și-au creeat prietenii de durată prin intermediul Discord. Veri întregi în care copii stăteau în casă. Club Penguin, Pandanda, Webkinz, Transformice, Farmerama sunt doar câteva din subiectele de discuție pe care le abordam la 8 ani.

Și totuși pe atunci măcar mai ieșeam pe afară, ne mai luptam cu corcodușe. Mai jucam „la perete, la perete, stop“ , „țară, țară, vrem ostași!” , „de-a v-ați ascunselea”. Nu era total rece și electronică a noastră copilărie. Exact așa a fost cu bune și rele. Mulți se mai bucură și pe băncile facultății de jocurile virtuale. Piano tiles 2, Talking Tom, Cut The Rop, Doodle Jump, Flappy Bird, Geometry Dash și multe alte încă ne fac să ne aducem aminte de vacanța de vară și timpul liber. Acela a fost timpul nostru liber.

[Poză Cut The Rope]

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular