Cea de-a doua ediţie a evenimentului Copacul cu Cărţi a ajuns la final. În perioada 1 iulie – 31 august 2015, peste 25.000 de bucureşteni s-au recreat în spaţiul special amenajat din Parcul Cişmigiu, având la dispoziţie o bibliotecă în aer liber cu peste 150 de titluri, ascultând un concert sau participând la unul dintre atelierele pregătite de organizatori.

Copacul cu Carti 2015 2

Copacul cu Cărţi creşte şi, odată cu el, şi interesul bucureştenilor pentru o astfel de iniţiativă. Am încercat să oferim vizitatorilor, pe lângă o colecţie de titluri reprezentative pentru literatura românească şi cea internaţională, un program cât mai variat, adaptat tuturor categoriilor de vârstă. Pentru ediţiile următoare ne propunem să aducem publicul mai aproape de scriitori, prin intermediul unor întâlniri speciale”, a declarat Claudia Popa, Director creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Copacul cu Carti 2015

Piese de teatru, consiliere parentală, lecţii de dans, ateliere de creație pentru copii, board games, sesiuni de sport și multe alte activități au completat programul evenimentului, transformând Copacul cu Cărţi într-un veritabil spaţiu de relaxare şi cultură, îndrăgit de bucureşteni de toate vârstele.

În fiecare weekend, serile de la Copacul cu Cărţi au fost întreţinute de o serie de trupe autohtone de succes. Coma, Firma, Omul cu Şobolani, ZOB, The Amsterdams, Nişte Băieţi sunt câteva dintre trupele primite cu entuziasm şi multe aplauze de mii de bucureşteni.

Copacul cu Carti 2015_1

O componentă importantă a evenimentului a fost reprezentată de inaugurarea, în cadrul acestei ediţii, a unui punct de donaţii de cărţi, ce a adunat la final peste 100 de titluri pentru dotarea bibliotecii şcolii din Comuna Catanele.

Bucureștenii sunt așteptați și în anul viitor la Copacul cu Cărți cu povești pentru toate vârstele și o mulțime de spectacole și activități ce vor colora peisajul urban al capitalei. Pe 2016!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here