Ted Bundy
Ted Bundy

Conversații cu un ucigas:Ted Bundy, este un serial documentar realizat de Netflix. Doi jurnaliști încearcă să afle adevărată poveste a ucigașului în serie Ted Bundy, spusă chiar din perspectiva criminalului, la persoana a III a. Serialul a apărut în data de 24 ianuarie 2019, an în care s-au împlinit 30 de la execuția pe scaunul electric a cunoscutului criminal.

 

Ted Bundy
Ted Bundy

We serial killers are your sons, we are your husbands, we are everywhere. And there will be more of your children dead tomorrow

Ted Bundy a fost unul dintre cei mai mari criminali în serie din America. Drept urmare, atât în timpul vieții cât și după moartea sa, a avut parte de foarte multă atenție.
Jurnaliștii Stephen Michaud și Hugh Aynesworth au stat de vorbă cu Bundy. În serial apar și membrii familiei lui. Sunt înregistrări cu Ted Bundy, mama lui, dar și fosta soția, Carole Ann Boone. Documentarul mai conține și filmări cu foști amici, procurori, psihologi, jurnaliști.
Primele victime ale lui Ted Bundy au fost Lisa Leavy, Margaret Bowman și Lynda Ann Haley. Între 1974 și 1978 Ted a omorât 30 de femei. Toate victimele erau tinere, apropiate ca vârstă, ca educație. La 16 august 1975, Bundy a fost arestat pentru că nu a tras pe dreapta atunci când a fost semnalat de o patrulă de poliție. Bundy a fost condamnat la 1 martie 1976, la 15 ani de închisoare. Acesta a evadat de două ori în 1977, înainte de a putea fi condamnat pentru crimele comise.
Regizorul documentarului este Joe Berliger. Serialul are un sezon format din patru episoade. A fost nominalizat de două ori și a câștigat două premii.
Conform Descoperă.ro judecarea sa a început în 1979 şi s-a derulat pe parcursul a trei procese. În fiecare dintre acestea, a fost condamnat la moarte prin electrocutare. Abia zece ani mai târziu, în data de 24 ianuarie 1989, Ted Bundy a fost executat pe scaunul electric. Vestea că a încetat din viaţă a stârnit o adevărată sărbătoare în rândul oamenilor care aşteptau în faţa închisorii. Ultimele sale cuvinte, conform ziarului Orlando Sentinel, au fost: “Transmiteţi familiei şi prietenilor mei dragostea mea.”