Conversații cu Ted Bundy Front Picture

Un nou serial documentar Netflix bazat pe fapte reale

Pe baza vieţii tumultoase pe care Theodore Robert Bundy a trăit-o, Netflix a creat un nou serial documentar intitulat „Conversații cu Ted Bundy”, care relatează parcursul crimelor sale şi desluşirea acestora. Acesta a fost unul dintre cei mai mari criminali în serie din America. Începand cu anii ’70, criminalul a făcut numeroase victime în rândul femeilor tinere, frumoase şi inteligente.

Cei de la Netflix realizează un serial care creează dependenţă şi dorinţa de a afla misetrul din spatele unui om ce pare a duce o viaţă normală. Deşi cuprinde numai 4 episoade, protagonistul nu se opreşte din a te surprinde. Sunt intervievaţi mulţi oameni care au făcut parte din viaţa sa, de la prieteni până la procurori. Documentarea se bazează şi pe materialele adunate din timpul invesţigaţiilor şi proceselor din anii 1974-1978. Astfel, se pot urmări atât video-uri, poze, declaraţii cât şi interviuri cu adevăratul Ted Bundy.

Şarmul care induce în eroare

Atunci când ne imaginăm un criminal în serie, cel mai adesea avem în minte un bărbat neîngrijit, greţos, lipsit de farmec şi inteligenţă. Ted Bundy, iese din tiparul acesta prin şarmul şi gândirea ageră pe care o are. Absolvent al facultăţii de Psihologie şi student la Facultatea de Drept, Ted reuşeşte să cucerească tinere studente. După această reuşită, le agresează sexual, iar în final le ucide. În mai puţin de cinci ani, Ted a comis peste 30 de crime în 7 state. Din totalul victimelor pe care acesta a intenţionat să le omare, foarte puține au supraviețuit.

Ted Bundy- un criminal de neînţeles

Ceea ce creează confuzie în rândul poliţiştilor şi a detectivilor este modul în care acesta reuşeşte să se facă nevăzut. Greşeala care l-a dat de gol, oferind informaţii solide poliţiei despre personalitatea sa, este foarte surprinzătoare și o veți afla în episodul cu numărul 2. De asemenea, nu veți ghici niciodată persoana care l-a dat de gol și a oferit cele mai prețioase informații despre acesta.

O captură mult prea uşoară pentru un criminal

Inteligenţa lui Ted îl ajută de multe ori să iasă din mâinile poliţiei, însă nu puţine sunt dăţile în care se dă singur de gol. Atunci când este închis pentru prima dată, acesta lucrează la strategia sa pentru proces, dar şi  la modul de evadare. Deși îi reușește acest lucru, ceea ce se întâmplă ulterior cu el nu este specific unul criminal cu istoricul si profilul lui Ted, care surprinde prin acțiunile lui.

Aceste „Conversații cu Ted Bundy” ne învaţă să fim mai precauţi, atenţi şi să nu punem niciodată la îndoială capacitatea unui om. Fiecare persoană îşi poate folosi inteligenţa fie pentru a face bine, fie pentru a provoca durere. Astfel, întreaga viaţă a lui Ted Bandy pare a fi o controversă. Trece de la o extremă la alta, fiind capabil să ascundă ani la rând cadrave, dar incapabil de a nu a trage atenţia. Ted Bundy va rămâne mereu în istorie, acesta devenind un personaj incomparabil prin unicitatea caracterului şi strategiilor sale. Dacă nu ai intrat  până acum în mintea unui criminal, acest serial este ocazia ideală!