Console Wars

  0
  450

  1

  Există cu adevărat un război între consolele din ziua de azi? Evident! PlayStation VS Xbox VS Nintendo. Vedem peste tot cum se tachinează una pe alta și cum fiecare dintre ele încearcă să domine industria digitală. În lupta asta oarbă după putere există oare vreun învingător? Ca să vedem acest lucru am să vorbesc despre fiecare consolă în parte din mai multe puncte de vedere: preț, controller, librărie de jocuri, hardware specs și unități vândute până în acest moment. Ca să fie totul mai ușor, analizăm doar generația nouă.

  Preț
  Sony PlayStation4 – 400 $
  Microsoft XboxOne – 500 $
  Nintendo WiiU – 299 $
  Chiar dacă WiiU costă cel mai puțin, prețul pentru PS4 este cel mai rezonabil în raport cu ce poate să facă consola.
  Câștigător: PlayStation4.

  Controller
  Sony PlayStation4 – DualShock 4 vine cu built-in touch pad situat în mijlocul controller-ului căruia încă nu i-am găsit rostul. E OK, dar parcă Dualshock 3 (PS3) era mult mai confortabil. Este primul controller de la Playstation care este compatibil cu PC-ul.
  Microsoft XboxOne – Un controller simplu care seamănă destul de mult cu anteriorul (Xbox 360), dar este mai bun din toate punctele de vedere. Este controller-ul perfect de gaming. Nu am ce comenta la adresa lui.
  Nintendo WiiU – Controller-ul este mare, ai impresia că ții o tabletă în mână (are un ecran mare în mijloc). La ce s-au gândit când l-au conceput? Am nevoie de un simplu controller, nu de o tabletă hibrid care face de toate.
  Câștigător: XboxOne.

  Librărie de jocuri
  Trăim în era vitezei și a internetului, jocurile sunt cumpărate online, e mult mai ușor și mai simplu. Fiecare dintre aceste trei console au rețeaua lor specială de unde poți face cumpărături. Pe lângă jocuri am să menționez și acele platforme.
  Sony PlayStation4 – PlayStation Network (PSN) nu are un cost lunar, dar dacă dorești să fii mebmbru premium trebuie să plătești. PS4 are 287 de jocuri dintre care 27 sunt exclusive.
  Microsoft XboxOne – Xbox Live costă 15 $ pe lună, dacă vrei să joci online trebuie să plătești. Xbox are 260 de jocuri dintre care 36 exclusive.
  Nintendo WiiU – Nintendo Network este similar cu PSN-ul. WiiU are 409 jocuri dintre care 114 exclusive.
  Din start eu renunț la Xbox deoarece rețeaua lor costă pe lună. Într-adevăr WiiU are mult mai multe jocuri decât PS4, dar sunt cam aceleași de câțiva ani buni (Mario, Pokemon, Zelda). În plus jocurile de PS4 arată mult mai bine.
  Câștigător: PlayStation4.

  Hardware specs
  Ca să fie mai simplu nu am să intru în amănunte (sunt multe de discutat). În schimb am să fac o comparație sumară a celor trei.

  Sony PlayStation4
  RAM: 8GB GDDR5
  CPU: Single-chip x86 AMD „Jaguar”, 8 cores
  GPU: AMD Radeon Graphics Core Next engine w/ 1152 shaders
  Memorie de stocare: 500 GB 5400 RPM SATA II hard drive
  Memorie externă: nu
  Microsoft XboxOne
  RAM: 8GB DDR3
  CPU: Microsoft custom, 8 cores
  GPU: 853 MHz AMD Radeon GPU w/ 768 shaders
  Memorie de stocare: 500 GB Hard Drive,
  Memorie externă: USB
  Nintendo WiiU
  RAM: 2GB DDR3
  CPU: Tri-Core PowerPC „Espresso”
  GPU: AMD „Latte” 550 MHz GPU w/ 320 shaders
  Memorie de stocare: 8GB sau 32GB Flash
  Memorie externă: USB
  Pe scurt, am de ales între Xbox și PS4. Ambele au hardware foarte bun așa că am să mai adaug un lucru. Pe PlayStation4 memoria de stocare se poate scoate, pe XboxOne nu (nici pe WiiU).
  Câștigător: PlayStation4.

  Unități Vândute
  Sony PlayStation4 – 7 milioane
  Microsoft XboxOne – 3 milioane
  Nintendo WiiU – 6 milioane
  Câștigător: PlayStation4.

  Sunt mare fan Nintendo, dar în ultima perioadă s-au cam moleșit. În afară de controller, în ultima vreme Microsoft nu a venit cu nimic înteresant pe piața gaming-ului. XboxOne este o consolă bună, dar PlayStation4 este și mai bună (și arată și mai bine). Dacă credeti altceva sau aveți ceva de adăugat, lăsați un comentariu mai jos sau pe pagina noastră de Facebook.

  Sursă foto: Google Images

   „Stay hungry. Stay foolish.”