vineri, ianuarie 21, 2022
Recrutare IQool
AcasăBREAKING NEWSConsiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului București are un nou...

Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului București are un nou președinte – Ionuț Mirea

Președintele Asociației Tinerilor Bucureșteni și fondatorul platformei IQool, Ionuț Mirea, este de astăzi și Președintele Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret de la nivelul Municipiului București. 

După o muncă susținută de peste 4 ani în activitățile ATB, acesta preia noi responsabilități la nivelul capitalei, urmând să faciliteze dialogul între tineri, organizațiile de și pentru tineret, precum și autoritățile locale.

ATB a susținut și va susține în continuare dialogul structurat cu tinerii și va sprijini toate proiectele, programele și activitățile care vor ajuta la dezvoltarea tinerilor bucureșteni.

“Anul trecut am primit cu bucurie aflarea veștii legate de înființarea unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret la nivel Capitalei. Din 2013, de când am creat Asociația Tinerilor Bucureșteni, mi-am dedicat timpul liber activităților de voluntariat, sprijinind comunitățile de tineri din București. Am început cu dezvolarea platformei online IQool, am continuat cu proiecte internaționale, de educație civică, de antreprenoriat, jurnalism, am dezvoltat o aplicație unde am mapat toate organizațiile studențești și de tineret de la nivelul municipiului și un website pentru promovarea oportunităților de internship. Am lucrat cu sute de voluntari, liceeni, studenți și tineri profesioniști. În tot acest timp, am militat și pentru înființarea de consilii consultative la nivelul municipiului și la nivel de sectoare deoarece mereu am susținut că trebuie să existe canale de comunicare între tineri și autoritățile locale.

Prima întâlnirea a Consiliului a fost în primăvara acestui an, atunci când în urma unui apel public, mai multe organizații de și pentru tineret și-au arătat interesul pentru această nouă structură. De atunci au avut loc 6 ședințe.

La ședinta din iulie, toți cei prezenți au stabilit ca în august să fie constituit în mod oficial CCPT-MB. Adeziunile se depuneau până pe 20 august, iar după această dată se putea constitui plenul inițial. Secretariatul a centralizat adeziunile și a comunicat lista tuturor organizațiilor.

În august s-a discutat că alegerile pentru poziția de președinte al Consiliului Consultativ să se desfășoare pe 14 septembrie, iar dosarul de candidatură (C.V. și plan de activități), să fie transmis secretariatului asigurat de Centrul de Tineret (CTMB), până pe data de 10 septembrie. Nu au existat obiecții sau alte propuneri, așa că procedura a fost acceptată.

Astazi am câștigat alegerile cu sprijinul majorității organizațiilor și țin să le mulțumesc pentru încrederea acordată. Sunt multe lucruri de făcut în cadrul acestui Consiliu pentru a putea asigura un dialog deschis și constructiv între tineri și autoritățile locale, iar toate acestea pot fi făcute doar prin colaborare.

Este nevoie ca mult mai multe organizații să se alăture acestui Consiliu, este nevoie să stabilim împreună setul de valori și principii după care vom funcționa și să facem propriile regulamente de organizare și functionare, agreate de majoritatea membrilor.

Cred că cel mai important aspect dinte toate este să ne asigurăm că vocea tinerilor din București va fi auzită.

Le mulțumesc încă odată tuturor organizațiilor locale, dar și structurilor naționale – Uniunea Studenților din România și Forumul Tinerilor din România pentru sprijinul acordat.

Așa cum mi-am asumat astăzi în fața Plenului, îmi doresc să construiesc în cadrul CCPT-MB un climat care să aibă la bază principii şi valori comune, democratice, cu respect pentru demnitatea umană, transparenţă şi dialog constant.” Ionuț Mirea, președinte ATB.

Îi urăm mult succes în noul rol și îl asiguram de toată susținerea Asociației Tinerilor Bucureșteni. Echipa ATB

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular