Forumul Tinerilor din România organizează în perioada 30 noiembrie -1 decembrie, o nouă ediție a Consiliului Național al Tinerilor din România.

Dacă primii 100 de ani din istoria României Mari reprezintă unul dintre cele mai abordate subiecte din ultima perioadă, fiind analizat atât pe plan social, cât și politic, tinerii, membri activi ai ”Generației care construiește” aleg să gândescă în perspectivă. Prin urmare, viziunea acestora cu privire la țara următorilor 100 de ani va prinde contur prin intermediul temei ”România, capitala lumii!”

Ediția din acest an a CNTR își propune o abordare tânără și modernistă a principalelor zece domenii pe care Forumul Tinerilor din România le consideră prioritare: Educație, Medicină, Tehnologie, Cultură, Sport și viață sănătoasă, Mediu, Diversitate, Globalizare, New Age și Patrimoniu. Discuțiile vor fi prezidate de tineri specialiști pentru fiecare domeniu în parte și se vor desfășura sub forma discursurilor motivaționale urmate de implicarea directă a auditoriului.

În prima zi din program se vor organiza grupuri de lucru pe domeniile anterior menționate în vederea formulării unor rezoluții care să contureze tema proiectului, urmând ca acestea să fie prezentate și analizate în cadrul Adunării Plenare ce se va desfășura la Palatul Parlamentului, pe data de 1 decembrie 2018, începând cu ora 13:30. Rezoluția finală va fi prezentată factorilor cu rol decizional în vederea transpunerii pe agenda publică și implementarea unor măsuri reale prin intermediul cărora să se aducă un aport considerabil la dezvoltarea continuă a societății.

Federația Forumul Tinerilor din România reprezintă 155 de organizații de tineret din țară prin intermediul cărora sunt promovate valori ca: participare, egalitate, respect pentru diversitate și minorități, recunoaștere, nediscriminare și inovație. Scopul acesteia este de a reprezenta tinerii din România și totodată de a-i încuraja, susține și implica în activități și proiecte prin intermediul cărora să-și atingă potențialul maxim.