Totul începe de la întrebarea, „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Viitorul ne așteaptă, nu ar trebui să îl irosim.

Majoritatea dintre noi voiam să devenim viitori polițiști, medici sau poate chiar judecători. Însă, trecând anii și experimentând cât mai multe pasiuni, ne dăm seama că atunci când suntem față în față cu decizia, nu e totul atât de simplu, chiar din contră, e mult mai greu decât ne-am imaginat de fapt.

Atunci când eram copii, nu ne stresam pentru viitorul sau cariera noastră, singura noastră grijă fiind desenele animate de la TV. Însă, toți mai devreme sau mai târziu, am trecut sau vom trece prin asta, unii dintre noi încă trecem și ne luptăm cu deciziile noastre.

Vorbind cu mai multe persoane, am realizat că privind partea profesională funcționăm asemănător. Tocmai de asta ar trebui să ne gândim că privind viitorul nostru, ne e tuturor greu și că nu suntem singurii care suntem într-o ceață privind acest aspect din viața noastră. Doar că toți avem ceva diferit, toți suntem făcuți pentru altceva, având abilități și calități diferite. N-ar fi deloc potrivit să ne lăsăm influențați de prieteni, sau din teama de a ne pune întrebarea „Oare ce îmi rezumă viitorul dacă voi continua singur?”.

Viitorul ne este în față nouă, generației Z, concetrându-ne mai mult pe prezent, iar tocmai din acest motiv ne putem schimba direcția oricând. Oportunitățile existând la fiecare pas, deschizând ochii și uitându-ne și în jurul nostru, la noi și la ceea ce ne place cu adevărat nouă să fim sau să devenim.

viitor
viitor

Pe toată perioada liceului am făcut din pasiune teatru, fiind sigur că asta voi face toată viața, însă după examenul de bacalaureat, am avut o revelație. Această revelație a venit atunci când am pus cu adevărat accentul pe propria persoană, dându-mi seama că momentan nu acesta ar fi drumul meu. Fiind într-un impas, urmând ca rezultatele de la examene să apară, am stat făcând o listă și încercând să îmi dau seama de ce voiam la teatru și care sunt blocajele acestui domeniu privind propria persoană și o viitoare carieră în acest domeniu. Lista gata făcută m-a făcut să realizez faptul că ar trebui să urmez „Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării”.

Ajungând la mijlocul drumului, în raport cu această facultate, încep să realizez faptul că experimentând atât de multe la facultate, cunoscând atât de multă lume și împărtășind atât de multe idei cu ei, nu e ceea ce îmi place atât de mult precum îmi plac alte domenii. Poate privind prezentul e ceva ce mă dezvoltă, doar că doar pentru o perioadă relativ scurtă privind viața unui om.

Într-adevăr, mă ajută și m-au ajutat si job-urile avute în viața de student de până acum, poate uneori a fost mult prea mult sau prea greu pentru mine, dar m-au ajutat să înțeleg faptul că ar trebui să muncesc pentru a nu ajunge din nou acolo.

Vreau să transmit faptul că mai întâi ar trebui să ne cunoaștem cât mai mult pe noi, să punem accent pe propria persoană, experimentând cât mai multe și reușind să ne cunoaștem cu adevărat doar atunci vom putea să ne cunoaștem propriile puteri și abilități pentru a le putea îmbunătăți. Dar vom putea face aceste lucruri, doar prin greșeli asumate, eșecuri și privindu-le pe acestea ca pe niște oportunități, niciodată ca pe un capăt de drum. Iar, probabil, ce vrem să facem cu adevărat va fi mereu într-o continuă schimbare și în același timp o dezvoltare continuă pentru propria persoană, fiind niște ființe umane vom putea mereu să ne adaptăm, având potențialul potrivit pentru a face ceea ce ne dorim, lucrând pentru norocul nostru.