duminică, octombrie 17, 2021
Recrutare IQool
AcasăConflict intre generatii: raspunsuri
Array

Conflict intre generatii: raspunsuri

keep-calm-and-make-peace-not-war-11Pentru că tot v-am vorbit în articolul trecut despre conflictul dintre generații, am decis că nu este cazul să las subiectul neterminat. Este destul de greu să îți dai seama cine are „mâinile mai pătate”, însă, pe de altă parte, este destul de ușor să încerci să găsești o cale de mijloc pentru înțelegere. Cum? Eu cred că-i destul de simplu. Punându-le celor tineri și celor vârstnici următoarea întrebare: Ce ți-ai dori ca noua/vechea generație să facă pentru a evita conflictele și să existe armonie? Așadar, iată câteva răspunsuri primite de mine:

Sebastian Stănescu, student: „Ar fi bine să aibă răbdare să asculte ideile celor din noua generație, pentru că pot veni cu ceva proaspăt și bun.”

Aurora Elena Alexandru, studentă: „Fiecare dintre cei implicați ar trebui să asculte până la final doleanțele celor care se află în interiorul conflictului și poate… să se pună în locul celuilalt, măcar pentru scurt timp.”

Vasile Andrada, studentă: „Conflictele apar de la faptul că ei, adulții, sunt trecuți prin viață și nu prea ne lasă și pe noi, tinerii să facem ce credem. Pentru că ei știu mai bine, pentru că au trecut prin astfel de situații și pot deveni prea implicați, fără a ne lăsa să vedem când greșim. Adulții din jurul meu aș vrea să mă lase să trec prin viață așa cum se cuvine, pentru că orice om trece prin viață o singură dată și sinceră să fiu, e mai ușor să treci prin eșecuri, decât peste remușcarea că nu ai făcut ce îți doreai atunci când voiai.

O doamnă venită cu nepotul în parc : „În ziua de azi multor tineri le lipsește respectul de sine și față de ceilalți. Au fost uitate vechile valori morale și etice, astfel rareori mai găsești în vocabularul unui tânăr cuvinte precum compasiune, înțelegere, ajutor. Ar trebui să fie mai înțelegători și să își dea seama că nu le vrem răul, ci doar binele. Suntem aici să îi sprijinim ori de câte ori au nevoie. ”

Vânzătorul de la chioșcul de ziare: „Sunt un caz pierdut. Nu se mai poate face nimic. Uitați-vă cum sunt tinerii din ziua de astăzi. Cu siguranță că vor avea de furcă cu copiii lor, nu glumă. Este greu să mai readuci tânărul la un punct de plutire cât de cât rezonabil. Aici este vina părinților. Nu au știut să își educe copilul cum și când a trebuit.”

Vecinul de la parter: „Într-adevăr este o problemă. Eu personal sunt o persoană înțelegătoare și încerc să-l înțeleg pe „cel mic”. Încerc să evit cât mai mult conflictele, astfel încerc să trec cu vederea anumite aspecte, fie că-mi plac, fie că nu. Trebuie să lăsăm unii de la alții.

Acum că am aflat câteva păreri ale ambelor tabere, tot ce mai rămâne de făcut este să acționam, căci „ferice de cel ce rabdă.”

Foto: keepcalm-o-matic.co.uk

Text: Anca Badea

RELATED ARTICLES

Most Popular