Conferințe de istoria artei și a culturii

  0
  41

  Muzeul Național al Literaturii Române va organiza, în perioada mai – noiembrie 2017, în fiecare marți, de la ora 18.30, o serie de conferințe de istoria artei și a culturii susținute de personalități din mediul universitar și de specialiști din domeniul artei.

  Proiectul își propune să prezinte o viziune pluridisciplinară asupra imaginii plastice, din mai multe perspective: etnografică, antropologică, a istoriei religiilor, precum și din perspectiva unor domenii conexe sau derivate, precum cartografia sau piața de artă.

  Într-o lume în care suntem invadați zilnic de mii de imagini, din toate direcțiile, fie ele on-line sau offline, trebuie să găsim o modalitate de a selecta eficient imaginile valoroase. Comunicarea vizuală este esențială în cultura noastră, iar înțelegerea mecanismelor din spatele unei imagini ne poate ajuta în felul în care o interpretăm. Studierea Istoriei Artei, ca și a Istoriei în general, ne ajută în înțelegerea prezentului și a viitorului prin analiza trecutului. Chiar dacă la prima vedere domeniul Istoriei Artei se concentrează pe obiectul artistic și pe producerea acestuia, de fapt încorporează analize complexe de istorie, sociologie, estetică, economie, politică și antropologie.

  Primele două conferințe vor fi susținute de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară, marți, 9 mai (Introducere în Istoria Artei) și, respectiv, marți, 16 mai (Occident versus Orient), la Sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Str. Nicolae Crețulescu 8.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.