luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăConferințe de istoria artei și a culturii

Conferințe de istoria artei și a culturii

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să descoperiți „Celelalte hărți. O istorie a locului nostru în lume” împreună cu Dalina Bădescu, istoric de artă, în data de 27 iunie, de la ora 18.30.

Conferința urmărește evoluția imaginii cartografice de la începuturile sale până în prezent, de la tăblițele de lut până la tabletele digitale. Analiza hărților se bazează în primul rând pe înțelegerea substratului cultural și social al epocii respective, astfel încât imaginea cartografică devine produsul imediat al spiritului veacului. Fiind nu numai o oglinda a realității geografice, ci și a aspirațiilor și intențiilor politice, harta a fost de multe ori un instrument eficient de control și de manipulare.

Seria conferințelor este dedicată tuturor iubitorilor de artă, celor interesați de evoluția și transformările discursului artistic, de curentele de gândire actuale. Studierea Istoriei Artei, ca și a Istoriei în general, ne ajută în înțelegerea prezentului și a viitorului prin analiza trecutului. Chiar dacă la prima vedere domeniul Istoriei Artei se concentrează pe obiectul artistic și pe producerea acestuia, de fapt încorporează analize complexe de istorie, sociologie, estetică, economie, politică și antropologie.
Conferințele anterioare au fost susţinute de istorici de artă remarcabili precum Pavel Șușară, Doina Mândru, Marian Constantin și de regizori de film și consilieri artistici, precum Copel Moscu.

Dalina Bădescu este inginer cartograf și drd. istoric de artă, având o dublă specializare: geodezie și istoria artei. Domeniul principal de cercetare este istoria hărților, în care are publicate articole de cercetare în revistele de specialitate, precum și numeroase participări la conferințe naționale și internaționale. Este membru al Asociației Experților și Evaluatorilor de Artă din România, al ANEVAR și al Corpului Experților Tehnici.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Mirela Frățilă
Mirela Frățilă
Sunt studentă la Facultatea de Comunicare si Relații Publice, SNSPA, am 18 ani și iubesc muzica, dansul, plimbările lungi și să-mi petrec timpul cu prietenii. Îmi place sa descopăr oameni și locuri noi, deci îmi doresc să pot călători cât mai mult. Privesc cu optimism spre viitor si sper să realizez tot ce îmi propun.
RELATED ARTICLES

Most Popular