În data de 10 decembrie, începând cu ora 10.00, va avea loc conferinţa de lansare a proiectului  „A.C.T.!”. Aceasta se va desfăşura la Centrul de educaţie non-formală, str. Calea Plevnei 61, sector 1, Bucureşti (în clădirea Casei de Cultură a Studenților).

tango-argentinian-2

Proiectul <A.C.T.!> este finanțat de Uniunea Europeană și se referă la instituţionalizarea tango-ului în universităţile din Bucureşti prin organizarea de cursuri GRATUITE de tango pentru studenţi, cu scopul ca aceştia să formeze Cluburi Universitare de Tango, în cadrul diferitelor Universităţi, care să ajute la creşterea nivelului de încredere al tinerilor în forţele proprii, la creşterea nivelului de socializare între studenţi, la crearea de reţele şi de parteneriate cu alte Cluburi Universitare de tango din lume.

Proiectul a plecat de la constatarea că, la nivel mondial şi european, în cadrul universităţilor de prestigiu, există Cluburi Universitare de Tango (de exemplu Clubul de tango al Universităţii Yale, Princeton, Columbia din S.U.A., Clubul de tango al Universităţii Oxford din U.K. etc.). Ceea ce face ca proiectul nostru să fie inovator este faptul că demersul nostru reprezintă o premieră în România.

La sfârșitul cursurilor de tango, elevii vor fi capabili să se concentreze mai mult pe soluții și pe evitarea confuziei și indeciziei. Creşterea încrederii tinerilor în forţele proprii va duce la rezultate bune la locurile de muncă viitoare, ceea ce va contribui la creșterea economică și scăderea ratei șomajului.

Având în vedere cele de mai sus, s-au conturat următoarele obiective ale proiectului:

  • Organizarea de cursuri GRATUITE de tango argentinian în diferite locații din Bucureşti, pe perioada anului universitar 2013-2014 (ex.: la Casa de Cultură a Studenţilor)
  • Susţinerea participanţilor la cursurile de tango argentinian în vederea formării de comunităţi de tango, sub forma Cluburilor Universitare de Tango.

Printre activităţile proiectului se numără şi formarea de formatori de tango în rândul studenţilor, care să mențină o tradiţie a cursurilor şi a serilor de tango argentinian în universităţi, şi eliberarea de Certificate Youthpass participanţilor la cursuri.

Perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului <A.C.T.!> este 01 octombrie 2013 – 01 iunie 2014.

Conferinţa este organizată de către Asociaţia pentru cultură şi tango (A.C.T.) în parteneriat cu Ambasada Argentinei şi Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. 

sursa foto: travelwithasmile.net