Conferinta internationala „Resursele de apa si zonele umede”

  0
  255

   

  sigla-ARLG

  În perioada 11-13 septembrie 2014 are loc a 2-a Conferinţặ Internaţionalặ Water resources and wetlands / Resursele de apặ şi zonele umede”. Aceasta se va desfặşura la Tulcea, Hotel „Delta”, și este organizatặ de Asociaţia Românặ de Limnogeografie (ARLG), în frunte cu președintele Petre Gâștescu, prof. univ. doctor docent la Universitatea Hyperion din București, în colaborare cu Polish Limnological Society, Czech Limnological Society şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunặ (ARBDD).

  La lucặrile conferinţei au confirmat participarea un numặr de 120 specialişti în domeniul apelor şi zonelor umede din Algeria, Canada, China, Cehia, Corea de Sud, Egipt, Estonia, Franţa, Germania, Israel, Japonia, Kosovo, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria și, bineînţeles din România.

  Tematica conferinţei se înscrie în necesitatea integrări cercetărilor privind resursele de apă continentale şi costiere marine care reprezintă, în egală măsură, şi zone umede, supuse tot mai mult deteriorării calităţilor corespunzătoare folosirii acestora de către societatea umană şi, nu în ultimul rând, mediului de viaţă acvatic.

  Aplicaţia din Delta Dunării, rezervaţie a biosferei, una dintre cele mai mari zone umede din Europa cunoscutặ pentru biodiversitatea si habitatele unice, precum și zonele protejate va contribui la mai buna înțelegere a managementului acestei zone, operat de cặtreAdministraţia Rezervaţiei Biosfere Delta Dunặrii (ARBDD).

  Deschiderea lucrặrilor se va face în sala de conferinţe a Consiliului Judeţului Tulcea „Mihail Kogặlniceanu”, începậnd cu ora 9:00, din 11 septembrie 2014,  iar desfặşurarea pe secţii, în sặlile Hotelului „Delta”.