Afis-conferinta-internationala-varianta-romana-A31Universitatea Hyperion din București va găzdui Conferința Internațională cu tema „Identitate și conflict în context cultural și geo-politic“ organizată de Departamentul de Litere și Limbi Străine a Facultății de Științe Sociale, Umaniste și ale Naturii în zilele de joi și vineri, 13 și 14 iunie 2013.

Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 9:30 în sala de conferințe a sediului Universității Hyperion. Cei interesați să asiste nu trebuie să plătească pentru participare.

Domeniile abordate în cadrul conferinței sunt: Studii Literare și Culturale, Lingvistică, Pedagogie, Antropologie și Mass-Media. Temele abordare includ noțiunea de „identitate“ astăzi, sensul discuțiilor despre identitate în contemporaneitate, potențiale conflicte pe baza identității și funcția acesteia în definirea culturilor, națiunilor și grupurilor.

Conferința are și invitați, printre care se află Maureen Daly Goggin, Profesor Doctor la Arizona State University care va discuta despre „Bombardamentele cu țesături și identitatea socială: proteste culturale și geo-politice cu manufacturi pe tot globul“ și Constantin Schifirneț, Profesor Doctor la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București), care va vorbi despre „Identitate în contextul europenizării societății“.

Vor exista și alte lucrări care vor aborda o serie de aspecte ale temei dezbătute, precum identitatea națională și europeană, mediul academic, religios și științific, majoritate – minoritate, Orhan Pamuk sau Jane Austen, 1984 a lui George Orwell, teatru, haos lingvistic în Balcani, festivalul Otaku sau modele sociale ale tinerilor, precum și online dating.

Oxford Educational Centre va fi prezent cu un stand de carte, studenții Facultății de Arte ai Universității Hyperion urmând să organizeze un spectacol de teatru în prima seară a conferinței, numit „Din lumea lui Mihail Sebastian“ în regia Mihaelei Triboi.

Cei interesați sunt rugați să participe, mai ales având în vedere că intrarea este liberă.

 

Redactor: Alexandra – Georgiana Andrei

Sursă fotografie: www.hyperion.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here