Conferința „Drepturile omului în secolul 21”

0
304

Reprezintă drepturile omului în secolul 21 privilegiu sau universalitate? La această întrebare vă așteptăm să răspundem împreună în cadrul conferinței „Drepturile omului în secolul 21” ce va avea loc miercuri, 28 septembrie la ora 18:00 la locația Colegiul Național Matei Basarab.

Timp de două ore se vor discuta teme ce au ca scop conștientizarea importanței drepturilor omului în zilele de azi ce pare a sta sub semnul întrebării.În acest sens,va fi amintită situația din zonele de conflict precum Kashmir, Fâșia Gaza sau Transnistria unde nici cele mai fundamentale drepturi nu sunt prețuite, și anume dreptul la viață,dreptul de a se simți în siguranță în propria țară.

În vreme ce în țările dezvoltate oamenii se bucură de privilegiul de a le fi respectate drepturile,nu același lucru se poate spune și despre cei ce trăiesc în zonele aflate în conflict și ale căror vieți sunt zilnic puse în pericol. Acest lucru intră în contradicție cu decizia luată în urmă cu șapte decenii ca drepturile omului să fie universal valabile în toate colțurile lumii.

De ce anumite state acoperă abuzurile împotriva drepturilor omului în zonele de conflict? Reprezintă oare drepturile omului un privilegiu în secolul 21, secol în care se presupune că specia umană a evoluat în mai bine? Este vorba de o lipsă de informare sau de ignoranță din partea noastră? Vom dezbate toate aceste teme în cadrul conferinței unde vom încerca să venim, de asemenea,și cu soluții la toate problemele aduse în discuție. Așadar,programul evenimentului arată în felul următor:

18:00-18:15 Bun venit și introducere

18:15-18:45 Drepturile omului la nivel global și în România

18:45-19:15 Discuție de tip panel

19:15-19:30 Cum ne putem implica activ

19:30-20:00 Concluzii și networking

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, te așteptăm și pe tine să iei parte, să afli cum poți ajuta pentru a face primul pas spre o civilizație în care drepturile omului sunt respectate în toate colțurile lumii. Tot ceea ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici: https://goo.gl/forms/6D12RTEMbWDbzScF3. Te așteptăm să arunci o privire și pe evenimentul creat pe Facebook accesând acest link: https://www.facebook.com/events /1756221874633757/.

Ne vedem la conferință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.