Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează în perioada februarie 2015 – decembrie 2015 proiectul BIZ UP! – Dezvoltarea mediului de afaceri prin investiții și formare antreprenorială, proiect implementat în parteneriat cu Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Mehedinți.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și are o valoare totală eligibilă de 6.857.319,37 lei.

Proiectul vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale ale persoanelor din regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov, prin asigurarea accesului la activități integrate de consiliere, sprijin pentru inițierea afacerilor, asistență, mentoring și prin formare profesională, în vederea asigurării premiselor inițierii, dezvoltării și conducerii de afaceri de succes.

Proiectul va constitui o premisă pentru contracararea efectelor negative ale ajustărilor structurale generate de criza economico-financiară prin generarea de alternative economice și sociale și prin îmbunătățirea statutului economic al persoanelor care vor să initieze o afacere pe cont propriu.

Pe termen lung, beneficiile generate de proiect vizează oferirea unui trai decent pentru membrii grupului țintă, prin prezentarea antreprenoriatului ca și alternativă în carieră și prin furnizarea programelor de formare profesională în domeniul competențelor antreprenoriale.

Obiectivele specifice ale proiectului BIZ UP! constau în:

  1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 450 de persoane care doresc să inițieze o activitate independentă prin participarea acestora la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului;
  2.  Creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei
    campanii de promovare;
  3.  Încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 40 de start-up-uri și prin înființarea și dezvoltarea a două incubatoare de afaceri, respectiv a două structuri de sprijinire a afacerilor;

Principalele activităţi ce vor fi realizate pentru atingerea obiectivelor propuse ale proiectului BIZ UP! sunt următoarele:

  •  Diverse activități de promovare și publicitate;
  • Derularea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, în general, și la beneficiile oferite în cadrul proiectului, în particular
  •  Dezvoltarea și implementarea schemei de acordare a ajutoarelor de minimis pentru minimum 40 de start-up-uri;
  •  Activități integrate de consiliere, sprijin pentru inițierea afacerilor, asistență și mentoring pentru startup-uri;
  • Implementarea unui program de formare în domeniul competențelor antreprenoriale pentru 450 de persoane.

Sursa comunicatului:
CNIPMMR – Direcția Proiecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here