Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înființarea Masterului de Antropologie, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Institutul Francez din București, organizează conferința cu titlul Disparaître de soiUne tentation contemporaine / Ieșirea din sine. O tentație contemporană, susținută de antropologul francez David Le Breton (Universitatea din Strasbourg).

Evenimentul se va desfășura pe data de 24 septembrie, ora 17.30, la sala Elvira Popescu a Institutului Francez (Bd. Dacia, nr. 77).

David Le Breton este antropolog, profesor al Universității din Strasbourg și membru al Institutului Universitar din Franța și este familiar publicului din România pentru volumele Despre tăcere, Editura All, 2000 Antropologia corpului și modernitatea. Cartier, 2009.  În cei peste 30 de ani de carieră academică s-a specializat în reprezentarea și punerea în scenă a corpului. Aceste cercetări s-au materializat în peste 20 de lucrări de referință pentru științele sociale.

În cadrul conferinței Ieșirea din sine. O tentație contemporană, David Le Breton va introduce o serie din temele abordate în cele mai recent volum publicat, Disparaître de soiune tentation contemporaine. Editions Métailié, 2015.

Conferința va fi introdusă și moderată de prof. univ. Vintilă Mihăilescu, coordonatorul masterului de Antropologie (SNSPA).

Conferința poate fi urmărită în direct pe platforma TV a Institutului Francez : http://institutfrancais.tv/channel/videos/video/david-le-breton-conference-a-bucarest/

Detalii suplimentare:

https://www.facebook.com/events/451987254985898/

http://www.institutfrancais.ro/bucarest/agenda/conference-david-le-breton/

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here