În data de 15 mai 2013 va avea loc conferința „Creating Future with Creating Jobs„- fighting youth unemployment, organizată de Voluntari pentru Idei și Proiecte, în parteneriat cu platforma Challenge:Future.

179422_656617001020774_244169857_n
Tema principală a evenimentului va fi  rata şomajului, care a atins noi culmi, în aproape fiecare ţară europeană: efectele acestui fenomen se observă cel mai bine în rândul tinerilor; nivelul şomajului, la nivel global, a atins un maxim istoric de 13,6% în 2011 şi 22,4% la nivelul Uniunii Europene, conform statisticilor din luna Iunie 2012.

Astfel, prin această conferință, Voluntari pentru Idei și Proiecte vrea să atragă atenţia asupra acestui fenomen, care dăunează atât economiei cât şi societăţii civile româneşti şi să inițieze găsirea de soluţii pentru ameliorarea şomajului în rândul tinerilor. Se vor dezbate alternative la job-ul clasic, cât şi modalităţi prin care statul şi societatea civilă pot coopera în vederea obţinerii unor rezultate mai bune.

La conferință, participanții vor putea avea un dialog deschis cu reprezentanți ai sectorului guvernamental și cel privat, dar vor putea participa și la un workshop dedicat Consilierii Profesionale.

Pentru cei interesați, confirmarea prezenței se face pe adresa adriana.nastase@vipromania.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here