Voluntari pentru Idei și Proiecte, în parteneriat cu platforma Challenge:Future, organizează Conferința „Creating Future with Creating Jobs”- fighting youth unemployment, în data de 15 mai 2013.

Problema identificată se referă la rata şomajului, care a atins noi culmi, în aproape fiecare ţară europeană: efectele acestui fenomen se observa cel mai bine în rândul tinerilor; nivelul şomajului, la nivel global, a atins un maxim istoric de 13,6% în 2011 şi 22,4% la nivelul Uniunii Europene, conform statisticilor din luna Iunie 2012. 

Ţinând cont de aceste aspecte, se dorește, prin intermediul acestui eveniment, să se atragă atenţia asupra unui fenomen recurent, care dăunează atât economiei cât şi societăţii civile româneşti şi se încearcă găsirea unei soluţii pentru ameliorarea şomajului în rândul tinerilor, supunând dezbaterii alternative la job-ul clasic cât şi modalităţi prin care statul şi societatea civilă pot coopera în vederea obţinerii unor rezultate mai bune.

Astfel, sunteți invitați să participați la un dialog deschis cu reprezentanți ai sectorului guvernamental și cel privat, să găsiți împreună cu aceștia soluții care ar putea ameliora fenomenul șomajului și, în final, să concepeți un răspuns la o serie de întrebări prin intermediul unui workshop dedicat Consilierii Profesionale.

Dacă aveți plăcerea să luați parte la conferință, sunteți rugați să confirmați prezența pe adresa adriana.nastase@vipromania.ro.

 

Mădălina Ispas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here