Conferința BISMUN

0
255

Aseară a avut loc deschiderea Conferinței BISMUN 2013 la Senatul României. Fiind un proiect de simulare ONU, Conferința reunește tineri participanți din mai multe state ale lumii pentru a juca rolul unor delegați care știu să valorifice conceptul de ”diplomație”, după cum reflectă și tema generală a evenimentului – „Reshaping diplomacy in a world of continuous change„.

Deși sala Senatului fremăta de murmurul mulțimii și de nerăbdarea numeroșilor participanți, conferința a început cu 15 minute mai târziu. La tribună au luat cuvântul, rând pe rând:

  • Oleg Malginov – Ambasadorul Rusiei în România,
  • Liviu Bota – Preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre,
  • Bogdan Aurescu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe,
  • Ovidiu Drânga – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe,
  • Magdalena Iordache-Platis – Prorector al Universităţii din Bucuresti,
  • Joachim Irmer – Director al Reprezentanţei Fundaţiei Konrad Adenauer în România şi Republica Moldova.

 

La sfârșitul conferinței a avut loc un moment deosebit, în care invitații s-au putut delecta cu două dansuri de societate, exprimate de două perechi de dansatori profesioniști, alături de un pahar de șampanie, urmat de o recepție cu bufet suedez.

M-am simțit foarte bine acolo. Pe lângă faptul că staff-ul a fost politicos și amabil, am avut ocazia să vizitez Casa Poporului și din interior. Singurul punct slab pe care mi-l pot aminti e sonorizarea sălii. Din păcate, nu am putut înțelege în totalitate ceea ce au spus invitații, din cauza rezonanței camerei.

Text și foto: Paula Filip 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.