Conferința BISMUN la București

Astăzi, 27 martie 2019, începând cu ora 18:00 în incinta Teatrului „Regina Elisabeta” din București are loc Ceremonia de deschidere a principalei Conferințe de tip MUN din România, Conferința Bucharest International Student Model United Nations (BISMUN) 2019, organizată de Asociația Tineretului ONU din România. Aceasta va avea loc la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, în perioada 27 martie – 1 aprilie 2019.

La ceremonia de deschidere vor fi prezenți: E.S. Dl. Bogdan Aurescu, Președintele Consiliului Științific UN Youth Association of Romania și Consilier Prezidențial, Dl. Dan Neculăescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Dl. László Borbély, Consilier de Stat, Kelli-AnneTim, Secretar General al Conferinței BISMUN 2019, Dl. Vahe Hovakimyan, Președinte-Fondator al UN Youth Association of România și Dna. Ioana Dospinescu, Președinte al UNYAR și Managerul Conferinței BISMUN 2019.

Tema ediției a unsprezecea a conferinței este „Enhancing the Global Partnership for Sustainable Development”. În cadrul Conferinței BISMUN 2019 vor fi simulate următoarele consilii/comitete: Comisia I a Adunării Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunării Generale (SOCHUM), ECOSOC, Comitetul de Criză, Adunarea Generală a ONU (Ceremonia de deschidere și de final), Consiliul European și Comisia a IV-a a Adunării Generale a ONU (SPECPOL).

Conferința BISMUN este organizată cu sprijinul partenerilor instituționali ai UN Youth Romania: Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, sub egida campaniei României  pentru preluarea unui mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU 2020-2021.

În cadrul Conferinței, participanții vor îndeplini rolul unor delegați, reprezentând politicile, interesele și obiectivele statului pe care îl reprezintă în unul dintre cele șase organisme simulate. Pe parcursul celor șase zile, aceștia vor reprezenta juridic și politic interesele statului ales, angrenându-se în negocieri cu ceilalți delegați, propunând moțiuni, votând amendamente și o rezoluție finală care simbolizează succesul activității întregului comitet.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, constituită cu scopul de a promova și încuraja valorile și activitățile ONU în rândul tinerilor români, societății românești și comunității internaționale. Pentru a-și atinge scopurile, organizația realizează seminarii, conferințe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axându-se asupra organizării unei conferințe anuale de tip MUN — Conferința BISMUN încă din anul 2009.