Concursul Naţional „Mihail Jora” şi-a desemnat câştigătorii

0
433

Bucureşti, 17 mai 2016. Concursul Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” a descoperit şi a premiat şi în acest an cele mai bune talente înscrise la secţiunile de interpretare şi critică muzicală. Premierea câştigătorilor celor patru secţiuni de concurs a avut loc luni, 16 mai, la Ateneul Român în cadrul unui Concert de Gală. Gina Gloria Tronel, Ştefan Cazacu, Dimitri Malignan şi Ana Diaconu sunt doar câteva nume rostite la Gala de premiere şi pe care, cu siguranţă, le vom reauzi în anii următori şi pe scene internaţionale.

Cea de-a XXVI-a ediţie a Concursului Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” s-a desfăşurat în perioada 9-16 mai şi a reunit tinere talente din România şi din Republica Moldova, care au concurat la una dintre secţiunile de Interpretare muzicală – Canto, Pian, Violoncel – sau la secţiunea de Critică Muzicală.

Gina Gloria Tronel - locul I sectiunea Canto

Câştigătorii celor patru secţiuni au fost premiaţi în cadrul Concertului de Gală al Concursului Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” ce a avut loc într-o atmosferă de poveste în Sala Mare a Atenului Român, în seara zilei de 16 mai.

Cu un nume predestinat succesului, Gina Gloria Tronel a fost desemnată câştigătoarea Premiului I la secţiunea Canto. Premiul I la secţiunea Violoncel i-a fost acordat tânărului Ştefan Cazacu. Pentru secţiunea Pian, juriul concursului l-a ales câştigător pe Dimitri Malignan, pentru merite deosebite. Nu în ultimul rând, la secţiunea Critică muzicală,Ana Diaconu a convins juriul că merită locul I pentru eseul „Carlo Gesualdo – un muzician între bizarerie și manierism”.

Ştefan Cazacu - locul I sectiunea Violoncel

Locul al doilea la secţiunea Canto a fost obţinut de George Ionuţ Virban. La secţiunea Violoncel, Premiul al II-lea l-a primit Cornelius Zirbo. Pentru fiecare secţiune de concurs au fost acordate şi premii speciale din partea celor care au susţinut această ediţie a Concursului. Lista completă a premiilor oferite este disponibilă pe site-ul concursului Mihail Jora.

Cu ocazia Concertului de Gală, câştigătorii premiilor I şi al II-lea de la fiecare secţiune interpretativă au interpretat lucrări din concurs, spre încântarea publicului prezent. Evenimentul a fost închis printr-un program simfonic susţinut de Orchestra Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Dimitri Malignan - locul I sectiunea Pian

Meritele concurenţilor au fost recunoscute prin numeroase premii oferite de sponsorii acestei ediţii, cât şi din prin invitaţia de a concerta alături de Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău şi de alte filarmonici şi opere din ţară.

Cea de-a XXVI-a ediţie a Concursului Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora” a fost organizată de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Societatea Muzicală, care s-a ocupat de finanţarea concursului. Comunicarea Concursului a fost realizată de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea proiectelor sociale şi culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.