Concursul Național de Tinere Talente ”Allegria” și-a desemnat câștigătorii

0
69
Concursul Național de Tinere Talente ”Allegria” Alesia

Marele Trofeu al Concursului Național de Tinere Talente ”Allegria” – Ediția Online a fost câștigat de Călin Alesia din Slobozia, Jud. Ialomița. În acest an concursul s-a desfășurat online și a ajuns la cea de-a X-a ediție.

Jurizarea de la Concursul Național de Tinere Talente ”Allegria”

Jurizarea s-a făcut cu notele la vedere, acordându-se note de la 1 la 5, cu subunitate 50. Pentru fiecare moment prezentat s-a ținut cont de următoarele criterii:

  • talentul
  • originalitatea demonstrației
  • prezența scenică

Prestațiile concurenților au fost evaluate de către un juriu de specialitate, care a fost diferit la fiecare rundă săptămânală, compus din profesori de muzică, interpreți, compozitori, realizatori radio-TV, actori, coregrafi, dansatori, artiști plastici.

Printre mebrii juriului din Marea Finală de s-au numărat tenorul Alin Stoica, actorul și cântărețul Dima Trofin și Andreea Butnaru, Lector Universitar Doctor al Universității de Muzică din București. Președintele juriului a fost actrița Monica Davidescu.

Marele Trofeu

Alesia  Concursul Național de Tinere Talente ”Allegria”

La doar 9 ani Alesia are, deja, un palmares impresionat de premii, pentru un copil de vârsta ei. Din cele 92 de premii câștigate până acum, 60 sunt trofee, iar restul locurile I și al II-lea. Cel mai important dintre ele fiind Trofeul Junior la festivalul ”Next Magic Voice Focșani” 2019.

Ea a câștigat Marele Trofeu al Concursului Național de Tinere Talente ”Allegria” cu două momente care au impresionat juriul: ”The Girl in 14 G”, o piesă a Kristinei Chenoweth, compusă de  Jeanine Tesori și Dick Scanlan, și ”S.O.S d’un terrien en detresse”, muzică Michel Berger, text Luc Plamondon. Pe lângă Marele Trofeu, Alesia a câștigat și o tabletă grafică de ultimă generație Wacom, oferită de MGT Educational, partenerul acestui concurs. 

Concursul de Tinere Talente „Allegria” este organizat de Fundația Dan Voiculecu pentru Dezvoltarea României. Acesta este unul dintre proiectele care își propun să descopere și să promoveze noi talente în rândul copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani. Fie că vorbim despre muzică, dans, teatru, pictură, abilități de logică matematică sau orice alt talent, concursul le oferă copiilor și tinerilor români, din toate colțurile lumii, șansa de a se face remarcați și de a-și testa propriile aptitudini.

Diploma și trofeul Alesiei

Etapa specială de la Concursul Național de Tinere Talente ”Allegria” a fost organizată EXCLUSIV ONLINE. Aceasta a avut loc în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2020.