Home Educație & carieră Job și internship CONCURSUL “HAIKU LA FOTOGRAFIE”

CONCURSUL “HAIKU LA FOTOGRAFIE”

0

                      La concurs vă invităm-

                           Silabe în cuvinte

                             Să combinăm

Acesta este un exemplu de haiku mai puțin calitativ deoarece este doar o încurajare la un concurs unde creativitate va fi o calitate decisivă.

Fiecare lună este reprezentată de o anumită fotografie. Inspirați de această fotografie și ajutați de imaginație, dar respectând regulile, trebuie să vă înscrieți cu un haiku sau mai multe la concurs. Nu trebuie să cunoașteți limba japoneză sau să fiți pricepuți la rime.

Cum să compui un haiku ? Se va respecta scrierea în trei versuri, 17 silabe (una sau două în plus sau minus fiind tolerată), dar nu este obligatoriu ca haiku-ul să trateze teme legate de natură. Criteriile de selecţie se axează în primul rând pe calitatea ideii şi originalitatea exprimării.

Fiecare participant poate trimite unul sau mai multe haiku-uri. La final va fi ales un singur haiku câştigător, iar alte câteva haiku-uri vor fi evidenţiate în mod deosebit.

În paralel va avea loc şi un vot kukai, în care participanţii (doar cei care au trimis haiku-uri) se vor vota reciproc. Detalii mai multe despre regulament se gasesc aici.

Până la data de  5 februarie  2013 sunteți aşteptați să trimiteți  poemele voastre la adresa: psioana@gmail.com. 

Ca să citiți haiku-urile din luna trecută  accesați aici . Iar pentru detaliile concursului lunii  ianuarie intrați aici .

Foto: Lavana Kray

 

 

Cristiana Salahoru


NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version