marți, aprilie 16, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipConcursul de eseuri „Europa noastră”

Concursul de eseuri „Europa noastră”

Asociația Eurocentrica şi platforma de informare şi analiză Europunkt.ro au lansat concursul de eseuri cu tema „Europa Noastră”. Proiectul este iniţiat în contextul declarării anului 2015 drept „Anul European al Dezvoltării”.

Competiţia se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, vorbitori de limbă română, din România şi de peste hotare. Obiectivele concursului sunt atât iniţierea procesului de formare a unor specialişti pe teme europene de interes general, cât şi dezvoltarea publicului preocupat de evoluţia construcţiei europene.

Pentru participare, cei interesați vor trimite, în perioada 2 februarie – 15 aprilie a.c., un eseu original, nepublicat anterior, pe tema „Europa Noastra”, la adresa europanoastra@eurocentrica.ro.

Eseul trebuie redactat în limba română și va conține între 7 500 și 10 000 de caractere (inclusiv spațiile). Acesta va fi transmis în format .doc sau .docx, atașat într-un e-mail ce va preciza datele personale ale participantului: nume, prenume, vârstă, date de contact – adresă, telefon, e-mail.

Vor fi acordate următoarele premii:

  • Premiul EuroPunkt – vizită de studiu la Bruxelles și cărți de referință pe tematica UE;
  • Premiul de Originalitate – vizită de studiu la Bruxelles;
  • Premiul Special pentru Românii din Statele Parteneriatului Estic al UE (se acordă exclusiv tinerilor vorbitori de limbă română din state ale Parteneriatului Estic al UE: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) – o tabletă PC.

De asemenea, eseurile primilor zece clasaţi vor fi publicate pe site-ul Europunkt.ro.

Un juriu compus din 3 specialiști independenți va evalua, în perioada 16-30 aprilie 2015, fiecare eseu, iar lista câștigătorilor va fi publicată pe site-ul www.europunkt.ro, în data de 4 mai 2015. Premiile vor fi conferite joi, 7 mai 2015, în cadrul fesivității de aniversare a unui an de activitate a Europunkt.ro.

Regulamentul complet al concursului este disponibil aici

Competiţia este organizată în parteneriat cu Institutul Qvorum şi Asociaţia Convergenţe Europene și se bucură de sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Mai multe despre vizita de studiu la Bruxelles găsiți aici

Alina Păduraru
Alina Păduraru
Conștientă de forța din spatele cuvintelor. În căutarea echilibrului și a poveștilor din spatele oamenilor. Bucurie sau cărți bune, filme cu substrat, muzee și parfum de iasomie. Restul e teatru.
RELATED ARTICLES

Most Popular